Imatge d'un passadís d'hospital
Imatge d'arxiu d'un passadís d'hospital
Madrid

7 de cada 10 catalans creuen que la sanitat pública funciona bé o molt bé

El 71% dels catalans consideren que la sanitat pública funciona bé o molt bé, i puntuen el servei amb un 6,5. Les xifres, que recull el baròmetre sanitari del 2010, queden lleugerament per sota de la mitjana espanyola, ja que al conjunt de l'Estat, la percepció que la sanitat funciona bé o molt bé arriba al 74%, 3 punts més que a Catalunya.

Actualitzat
Tot i així, un 22% dels catalans pensen que la qualitat del servei a Catalunya és millor que a la resta de comunitats. A tot l'Estat, on li posen al sistema la mateixa nota que a Catalunya, l'aspecte que rep pitjor nota són les llistes d'espera, encara que els catalans hi perceben una evolució més positiva.

En la presentació del baròmetre, la ministra de Sanitat, Leire Pajín, ha considerat que les xifres avalen la qualitat del servei públic de salut.

El que més es valora de la sanitat pública són els mitjans tècnics i la preparació del personal. En canvi, el sector privat guanya en aspectes com la rapidesa de l'atenció, el confort de les instal·lacions i la qualitat del tracte.
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut