Barcelona

L'assessor de Mas en sanitat demana que s'aturin les retallades al sector

El president del consell assessor del govern català en matèria sanitària, Miquel Vilardell, que també és el president del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona, ha evidenciat el seu desacord amb la tisorada que l'executiu català té previst fer en el sector. Ho ha fet en un vídeo al web del Col·legi en què afirma que les mesures que es comencen a entreveure afecten la qualitat assistencial. "Com a president de la comissió assessora he de dir al president que crec que cal redissenyar aquest tipus de mesures que s'estan prenent", assegura Vilardell.

Actualitzat
En un vídeo en què elogia la feina dels professionals de la sanitat, Miquel Vilardell demana "un moment de reflexió" per poder debatre quines són mesures que afecten la qualitat assistencial i evitar posar-les en marxa. Segons Vilardell, els professionals li han demanat un "posicionament clar" i que és el seu deure donar-lo.

"Cal preservar el nostre sistema sanitari públic", afirma. "Junts hem de pensar quines mesures hem de prendre", assegura, i afegeix que cal comptar amb l'opinió dels equips directius dels centres i les juntes de personal.

El president del Col·legi de Metges també reclama un pacte de tots els partits polítics per trobar "fórmules" per aconseguir la sostenibilitat del sistema sanitari públic, un sistema que, per ell, cal preservar. També assegura que la precipitació provoca "malestar" i "inseguretat" en els ciutadans i també en els professionals.

Vilardell conclou el vídeo afirmant que farà arribar la seva opinió al president Mas i al conseller del ram, Boi Ruiz, i que espera que el govern escolti les veus crítiques.

La retallada del sector sanitari, d'un 10% del pressupost, ha propiciat ja la mobilització del sector.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut