Minsk

Almenys 12 morts i més de 200 ferits en l'atemptat terrorista al metro de Minsk

Almenys 12 persones han mort i mes de 200 han resultat ferides en un atemptat terrorista al metro de Minsk, la capital de Bielorússia. Aquestes xifres encara són provisionals i podrien ser més elevades, ja que segons els serveis mèdics de la ciutat hi ha 30 ferits greus. La deflagració ha passat a l'estació d'Oktiabraskaia, pròxima al Palau Presidencial. El fiscal general adjunt del país, Andrei Shved, ha confirmat que es tracta d'un acte de terrorisme i el president bielorús no descarta que s'hagi organitzat des de l'exterior.

Actualitzat
El president de Bielorússia, Aleksandr Lukaixenko, en declaracions a l'agència Interfax, ha dit que l'atemptat al metro de Minsk podria ser una acció organitzada des de l'exterior. El mandatari ha nomenat el cap del Comitè de Seguretat de l'Estat perquè s'encarregui de la investigació.

Aquest atac arriba en un moment de tensió política al país. La reelecció del controvertit Alexandr Lukaixenko el desembre passat va portar a una dura repressió contra els seus opositors, molts dels quals van ser detinguts. Lukaixenko, que fa 16 anys que dirigeix aquesta exrepública soviètica amb mà de ferro, va aconseguir més del 80% dels vots, fet que va indignar els ciutadans per les sospites de frau. Hi van respondre amb una manifestació massiva a Minsk.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut