Barcelona

Rajoy reclama a Zapatero que "compleixi la llei" i pagui a Catalunya el que li toca

El president del PP, Mariano Rajoy, que es troba de visita per primera vegada al Parlament de Catalunya, ha dit que creu que el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, hauria de pagar a Catalunya els diners del fons de competitivitat. Rajoy ha reclamat a Zapatero que "compleixi la llei" encara que no li agradi perquè és el que toca. Rajoy també ha demanat voluntat de diàleg i concòrdia, quan es discuteixi un nou pacte fiscal per Catalunya.

Actualitzat
El president del Partit Popular, Mariano Rajoy, ha visitat per primer cop, al Parlament de Catalunya. Aquest gest forma part de l'estratègia dels populars per normalitzar la seva presència en les institucions catalanes. Rajoy ha començat la visita amb una reunió amb la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, a qui li ha regalat un mocador de coll. Prèviament, a més, li ha fet arribar un centre de flors. No han estat només obsequis protocol·laris, sinó que Rajoy els ha fet per la coincidència amb l'aniversari de Núria de Gispert.

Posteriorment, Rajoy s'ha entrevistat amb els diputats populars al Parlament i amb alguns candidats a les principals ciutats catalanes. Entre reunió i reunió, Rajoy ha fet una visita a l'edifici i a l'hemicicle.

Després, el cap de l'oposició s'ha desplaçat a Viladecans, on s'ha reunit amb una representació d'autònoms de la zona.

En declaracions a TV3, el president popular creu que el més important ara és impulsar l'economia, i reconeix que per fer-ho pot tenir més sintonia amb alguns partits que amb d'altres.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut