Milà

El judici a Berlusconi pel "cas Ruby" de prostitució de menors s'ajorna fins al 31 de maig

Només quinze minuts després que comencés el judici a Silvio Berlusconi pel "cas Ruby", la jutge de Milà que se n'encarrega ha decidit ajornar-lo fins al 31 de maig pel volum de documentació que hi ha. El primer ministre italià, que no hi ha assistit perquè la sessió d'avui era purament tècnica, està acusat d'abús de poder i de prostitució de menors.

Actualitzat
  • ANÀLISI
  • Xavier Bosch
    Per Xavier Bosch
La primera sessió pel judici a Silvio Berlusconi per l'anomenat "Rubygate" només ha durat quinze minuts. La jutge de Milà que se n'encarrega ha decidit ajornar-lo fins al 31 de maig, responent a una petició de la defensa, pel gran volum de documentació que té el cas.

De fet ni Berlusconi, acusat de prostitució de menors i abús de poder, ni els seus advocats ni la noia protagonista del cas han assistit a la sessió d'avui, que ja es preveia purament tècnica però l'expectació mediàtica ha estat igualment enorme.

El judici va per llarg i, a més, ve acompanyat de la maquinària habitual de Silvio Berlusconi. Ahir el Parlament va aprovar demanar al Tribunal Constitucional que Il Cavaliere sigui jutjat per un tribunal especial per a primers ministres, un fet que permetria a la majoria de centredreta impedir el judici.

Prostitució de menors i abús de poder

La fiscalia acusa Berlusconi d'inducció a la prostitució de menors sobre la base que Ruby va mantenir relacions sexuals amb ell en tretze ocasions a Villa San Martino d'Arcore, a prop de Milà, entre el 14 de febrer i el 2 de maig del 2010, quan encara era menor d'edat -tenia 17 anys- i pagant.

Pel que fa a l'abús de poder, la fiscalia es fonamenta en la trucada telefònica que va realitzar Berlusconi el 27 de maig del 2010 per treure d'una comissaria de Milà la jove marroquina detinguda per robatori de 3.000 euros, amb l'argument que era la neboda del llavors president d'Egipte, Hosni Mubarak.

Els testimonis de la fiscalia

La fiscalia, amb 20.000 folis d'indagacions sobre el cas, ha proposat una llista de testimonis en la qual hi ha 132 noms, inclosa Ruby, que també està citada per la defensa i que no descarta constituir-se com a part civil en el cas, segons la seva advocada, Paola Boccardi. Entre les persones citades pels fiscals destaquen 42 noies que van anar a les festes organitzades a la residència d'Arcore. Un altre grup de testimonis de l'acusació el formen els funcionaris de la comissaria de Milà relacionats amb la trucada del primer ministre perquè alliberessin Ruby.

Els testimonis de Berlusconi

La bateria de 78 testimonis presentada pels lletrats de Berlusconi, Niccolo Ghedini i Pietro Longo, ha resultat sorprenent en alguns casos, com en el de l'actor nord-americà George Clooney, que ha declarat haver conegut Berlusconi en un acte per recollir fons per a la regió sudanesa de Darfur. O el del futbolista portuguès del Reial Madrid Cristiano Ronaldo, de qui Ruby va explicar als fiscals que "l'única vegada que m'han pagat per una relació sexual va ser quan vaig trobar Cristiano Ronaldo", una afirmació que els lletrats consideren falsa.

Entre les més de 70 persones proposades pels lletrats de Berlusconi també hi ha les ministres d'Igualtat d'Oportunitats, Mara Carfagna, i d'Educació, Maria Stella Gelmini, que suposadament van participar en el sopar del 14 de febrer del 2010 a Arcore, data en què Berlusconi va conèixer Ruby, segons la fiscalia.

Els advocats defensors han proposat també com a testimonis estrelles televisives com la popular actriu argentina Belén Rodríguez, que ja ha afirmat que mai ha estat a Arcore però que si la citen a declarar hi anirà. A més de l'heterogeneïtat dels testimonis, Berlusconi juga fort en el camp polític per evitar el judici.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut