L'Orfeó Català no descarta ampliar les accions penals contra altres imputats  (Foto: su-lin/Flickr)
L'Orfeó Català no descarta ampliar les accions penals contra altres imputats (Foto: su-lin/Flickr)
Barcelona

El propietari de les finques de l'hotel del Palau hauria pagat 900.000 euros de comissió a Millet i Montull

L'informe de l'Agència Tributària sobre el cas de l'hotel del Palau de la Música posa en evidència el pagament de comissions als gestors de l'entitat. El text, al qual ha tingut accés Catalunya Ràdio, conclou que Manuel Valderrama -propietari de les tres finques on s'havia de fer l'hotel- podria haver pagat 900.000 euros de comissió a Fèlix Millet i Jordi Montull per aquesta operació urbanística.

Actualitzat
Hisenda ha analitzat les sortides de diners dels comptes i de les societats vinculades amb l'empresari Manuel Valderrama al voltant de dues dates, el 20 de desembre del 2006, quan se signa el contracte privat entre el Palau i Olivia Hotels -una de les empreses de Valderrama- i el 12 de juliol del 2007, quan es formalitza l'escriptura pública de cessió de drets de les tres finques on s'havia de fer l'hotel.

Valderrama va negar davant la jutge i en la comissió parlamentària que hagués pagat cap comissió. En la documentació comissada al Palau de la Música hi havia una carpeta on, sota l'epígraf "Acords Valderrama", hi apareixia la xifra de 700.000 euros, que juntament amb dues quantitats més en sumava uns 900.000.

Jordi Montull va afirmar davant la jutge que les anotacions eren amb lletra seva i es tractava d'una quantitat addicional per al projecte que no es va arribar a fer efectiva.

Valderrama va declarar que els 900.000 euros corresponien als honoraris que havia de percebre l'arquitecte Carlos Díaz. Diaz va dir a la jutge que només n'havia cobrat 185.000.

Les acusacions, un cop presentat l'informe d'Hisenda davant la magistrada, demanaran que torni a declarar Valderrama.
Anar al contingut