Els representants abertzales durant la roda de premsa que van oferir a San Sebastià (Foto: EFE)
Els representants abertzales durant la roda de premsa que van oferir a San Sebastià (Foto: EFE)
País Basc

L'esquerra abertzale desplega Bildu, un pla B per comparèixer a les eleccions

L'esquerra abertzale busca una altra opció per poder concórrer a les pròximes eleccions municipals si finalment Sortu no aconsegueix ser un partit legal. El Suprem l'ha il·legalitzat i està pendent d'un recurs al Constitucional. L'experiència començaria per Navarra, on Eusko Alkartasuna està disposada a incloure a les llistes electorals membres independents de l'esquerra abertzale que no tinguin adscripció directa a Sortu. Demà es presentarà a Estella aquest nou projecte, una coalició que es podria anomenar Bildu.

Actualitzat
Aquest dissabte es presentarà a Estella-Lizarra (Navarra) la nova coalició que intentarà tirar endavant, amb el suport d'Eusko Alkartasuna, un nou projecte per aglutinar l'esquerra abertzale, després que Sortu no ha passat el filtre de la seva legalització davant el Tribunal Suprem.

Mentre el nou partit resta pendent del recurs al Tribunal Constitucional, una nova coalició que es podria anomenar Bildu (reunir) naixerà de la inclusió de membres independents de l'esquerra nacionalista dintre de les files d'Eusko Alkartasuna. Aquests nous membres no tindran vincles directes amb Sortu i comptaran també amb el suport de la plataforma Herritarron Garaia. D'aquesta manera quedarà desplegat el "pla B" dels abertzales, primer a Navarra i després al País Basc, on es presentarien, també en coalició, amb Eusko Alkartasuna, Alternativa (una escisió d'Esker Batua) i alguns membres de l'esquerra abertzale que no hagin ocupat cap càrrec públic ni hagin estat interventors de cap de les marques electorals de Batasuna.
Anar al contingut