Trípoli

Gaddafi adverteix que "tots els libis estan preparats per convertir-se en màrtirs" i augura una "guerra llarga"

El règim libi s'enroca. L'ofensiva aliada internacional no espaordeix Moammar al-Gaddafi, que està decidit a plantar-hi cara fins al final. El coronel adverteix que "tots els libis estan preparats per convertir-se en màrtirs" i anuncia una guerra llarga en un nou missatge a través de la televisió pública. El règim adverteix qualsevol "traïdor o col·laborador" del que anomena "croada terrorista contra el país". Poc després, el Ministeri de Defensa ha anunciat que armarà un milió de ciutadans. El govern libi reconeix l'efecte de l'ofensiva aliada i afirma que han mort almenys 64 civils. Bengasi està fora de perill, però les tropes fidels del règim ataquen amb tota la força la ciutat de Misrata.

Actualitzat
L'operació militar internacional continua en marxa per intentar aturar Moammar al-Gaddafi, però el dictador libi no està disposat a rendir-se. El règim libi ha iniciat per tots els fronts la resposta a la intervenció.

El coronel ha reaparegut a la televisió per llançar amenaces a Occident i a l'oposició interna. Des d'un parador desconegut, a través d'una entrevista telefònica que ha emès la televisió estatal líbia, Gaddafi ha declarat que "tots els libis estan preparats per convertir-se en màrtirs. Però nosaltres guanyarem. Vosaltres morireu!". Gaddafi, que ha assegurat que es preparen per a una guerra llarga, ha assegurat que no abandonaran Líbia, que tothom porta armes per defensar el país i que al final les seves forces venceran.

El dictador libi titlla de terrorisme la intervenció internacional i afirma que perseguiran els traïdors i els col·laboradors de la coalició internacional. Gaddafi assegura que les potències occidentals "mai tindran el nostre petroli". 

Armar la població

El govern libi ha començat a distribuir armes entra la població, segons ha informat l'agència estatal de notícies JANA. Fonts del Ministeri de Defensa han indicat a l'agència que "s'espera que la distribució d'armes entre més d'un milió d'homes i dones acabi les properes hores".

Atac a Misrata

L'ofensiva internacional ha aniquilat les forces de Gaddafi que assetjaven Bengasi. Els esforços del règim se centren ara a recuperar Misrata, feu rebel a uns 150 quilòmetres al nord-est de Trípoli. Diversos mitjans internacionals informen de l'entrada massiva de tancs i tropes fins al centre de la ciutat, on s'estan registrant enfrontaments.

Pel que fa als efectes de l'ofensiva, el govern de Trípoli afirma que els aliats han mort 64 persones i n'han ferit 150 més. Mentrestant, la plaça Verda, a la capital líbia, s'ha omplert de fidels a Gaddafi que protesten contra la missió, liderada per França. Aquesta marea verda s'ha desplaçat cap als voltants del palau presidencial de Trípoli, amb l'objectiu de formar una mena d'escut humà que protegeixi Gaddafi d'un possible atac aeri internacional.

Amenaça el Mediterrani i apel·la a l'ONU

El dictador libi ja va amenaçar dissabte de respondre als bombardejos internacionals amb atacs cap a objectius civils i militars al Mediterrani: "Considerem aquest atac com una croada colonial".

El règim ha demanat una reunió d'urgència del Consell de Seguretat de l'ONU i ha anunciat que, a partir d'ara, deixarà de col·laborar amb Europa contra l'emigració il·legal.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut