Imatge d'arxiu del comissari europeu d'Energia, Günther Oettinger (Foto: Reuters)
Imatge d'arxiu del comissari europeu d'Energia, Günther Oettinger (Foto: Reuters)
Viena

El comissari europeu de l'Energia torna a alertar d'una "gran catàstrofe" al Japó en les pròximes hores

El comissari europeu de l'Energia, l'alemany Günther Oettinger, ha alertat dels riscos de la situació a Fukushima. "En les pròximes hores correm el risc d'assistir a una nova catàstrofe de gran perill per als japonesos i per al benestar de l'arxipèlag". Les greus conseqüències es derivarien del fet que "el nou accident" al reactor 4 "pot afectar la conurbació de Tòquio, amb 35 milions de persones", ha assegurat el comissari. Malgrat això, Oettinger s'ha mostrat partidari de "no caure en el pànic".

Actualitzat
Aquestes declaracions se sumen a les que el comissari europeu de l'Energia va fer dimarts, quan va assegurar que "apocalipsi" era "un terme particularment ben triat" per definir la situació al Japó.

D'altra banda, Günther Oettinger ha assegurat que un cop estigui encaminat el procés per sotmetre les nuclears europees a proves de resistència proposarà al Consell i al Parlament europeu la creació d'una legislació per equiparar la seguretat nuclear a escala comunitària.

El director general de l'Agència Internacional de l'Energia Atòmica (AIEA), Yukiya Amano, no ha estat tan alarmista com el comissari europeu i ha descrit la situació a Fukushima de "molt greu". Amano viatjarà aquest dijous al Japó per recopilar informació de primera mà sobre la crisi nuclear que viu el país i millorar-ne la gestió i la comunicació. "Vull explorar com podem ajudar millor el Japó", ha afirmat Amano en una trobada amb la premsa a Viena. El director general de l'AIEA ha reconegut que la situació a la central nuclear de Fukushima és "molt greu", però tot i això ha manifestat que "li agradaria" visitar la planta nuclear japonesa.

Yukiya Amano ha assegurat que després del seu viatge al Japó té la intenció de convocar una reunió amb els països membres de l'AIEA i informar-los de la situació. L'Agència Internacional de l'Energia Atòmica enviarà experts per ajudar els operadors de Fukushima i el govern japonès.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut