Estats Units

Google torna a posar en marxa l'eina per localitzar víctimes de terratrèmols, aquest cop pels afectats al Japó

Una vegada més Google ha demostrat tenir habilitat i agilitat quan toca. I és que poc després del terratrèmol de 8,9 graus a l'escala de Richter, segons el servei geològic dels Estats Units, que ha sacsejat la costa nord-est del Japó, el cercador ha tornat a posar a disposició de la població la seva aplicació que permet donar i buscar informació sobre les persones afectades pel sisme. L'eina Person Finder va entrar en funcionament després del terratrèmol de Xile el 27 de febrer del 2010. I Google la va tornar a fer servir, l'abril també del 2010 arran del sisme de la Xina.

Actualitzat
El Person Finder: 2011 Japan Earthquake, que a banda de japonès també està disponible en anglès, permet localitzar afectats pel sisme o persones de les quals encara no se'n sap res, així com donar informació sobre algú -dades personals, una fotografia o l'adreça, entre d'altres- i després creuar la informació.

Google, però, es desentén de la fiabilitat de la nova eina, ja que de bon principi adverteix que ni revisa ni verifica la informació que hi pengen els usuaris.

Google va crear aquesta aplicació l'any passat, arran del terratrèmol que es va viure a Xile el 27 de febrer. Després, va tornar a fer servir l'eina el 14 d'abril també del 2010, per localitzar els afectats del sisme de la Xina.
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut