Barcelona

L'empresa Padawan no haurà de pagar els 17.000 euros que li reclamava la SGAE pel cànon digital

L'Audiència de Barcelona certifica que el cànon digital no es pot aplicar de manera indiscriminada a empreses i professionals. En una sentència pionera, el jutjat ha decidit absoldre l'empresa d'electrodomèstics Padawan d'una demanada presentada per la Societat General d'Autors i Editors, que li reclamava fins a 17.000 euros en concepte de cànon. L'Audiència de Barcelona ha fet seus els arguments del Tribunal de Justícia de la Unió Europea, que va avalar el cànon digital quan s'aplica a productes destinats a particulars per a ús privat, però va dir que era il·legal aplicar-lo indiscriminadament a empreses i professionals.

Actualitzat
Sentència pionera a l'estat espanyol sobre el cànon digital. L'Audiència de Barcelona ha absolt l'empresa d'electrodomèstics Padawan, que no haurà de pagar els gairebé 17.000 euros que li reclamava la SGAE. La sentència, a més, és definitiva ja que no té possibilitat de recurs.

El jutjat argumenta que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea va avalar el cànon digital quan s'aplica a productes destinats a particulars per a ús privat, però va dir que era il·legal aplicar-lo indiscriminadament a empreses i professionals. D'aquesta manera l'empresa no ha d'abonar la quantitat exigida per la SGAE, perquè no pot distingir les vendes de suports digitals per a ús privat de les destinades a ús professional.

Padawan fa temps que lluitava com David contra Goliat per aquesta demanda de la SGAE. El cas fins i tot va arribar a Europa, i va provocar un pronunciament del Tribunal de Justícia que va deixar tocat de mort el cànon digital.

El litigi que la sentència resol es va iniciar entre la SGAE i l'empresa Padawan, que ven CDs, DVDs i altres materials amb capacitat d'enregistrament digital. Padawan s'havia negat a pagar el cànon adduint que no sempre es fan servir per a còpies de creacions, i la SGAE va reclamar a aquesta empresa el pagament pendent d'uns 17.000 euros.
Anar al contingut