L'exresponsable de Justícia libi, en una imatge d'arxiu del 2009 (Foto: EFE)
L'exresponsable de Justícia libi, en una imatge d'arxiu del 2009 (Foto: EFE)
Trípoli

L'exministre de Justícia libi anuncia un govern interí de transició que convoqui eleccions d'aquí a tres mesos

L'oposició al règim de Moammar al-Gaddafi comença a organitzar-se després de 10 dies de protestes i repressió. A Bengasi, la segona ciutat del país, que ja fa dies que és en mans dels contraris al líder libi, l'oposició estaria intentant formar un govern interí que lideri la transició. Al capdavant hi ha l'exministre de Justícia libi, que dilluns passat va dimitir del càrrec per la violenta repressió del règim contra la revolta. El govern provisional estarà integrat per civils i militars i la seva funció principal serà preparar eleccions per d'aquí a tres mesos.

Actualitzat
Mustafa Abdel Jalil, exministre libi de Justícia, s'ha convertit en el rostre de l'oposició política a Gaddaffi. Aquest dissabte va anunciar la creació d'un govern de transició a l'epicentre de la rebel·lió, Bengasi, a l'est del país.

Segons ha declarat a la cadena de televisió Al-Jazzera, estarà integrat per civils i militars, i la seva funció principal serà preparar eleccions netes i transparents per d'aquí a tres mesos. Unes eleccions a les quals ja ha dit que no té intenció de presentar-se, com tampoc pretén formar part del futur govern.

També promet no negociar amb Gaddafi perquè, diu, volen que sigui jutjat a Líbia.

Jalil assegura que té el suport dels comitès locals de les tribus de l'est del país. L'ambaixador libi als Estats Units també li ha donat suport i fins i tot el diari del fill de Gaddafi es fa ressò del nou executiu.
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut