Brussel·les

La UE fa el primer pas per imposar sancions a Líbia

Els països de la Unió Europea han acordat avançar cap a la imposició de sancions al règim libi de Moammar al-Gaddafi i han encarregat als seus experts que presentin una sèrie de mesures concretes. Aquestes sancions podrien passar per la congelació d'actius de dirigents libis, prohibicions per entrar en territori comunitari o un embargament d'armes. Aquest primer pas cap a les sancions al règim libi s'ha fet en una reunió d'ambaixadors al Comitè Polític i de Seguretat de la Unió Europea convocada per l'alta representant de la UE, Catherine Ashton, que ahir ja va anunciar la suspensió de les negociacions amb Líbia per segellar un acord marc.

Actualitzat
L'alta representant de la UE, Catherine Ashton, ha informat també que l'executiu comunitari s'està preparant per evacuar els 10.000 europeus que hi ha a Líbia.

Sarkozy vol que la UE suspengui relacions amb Líbia


La reacció de la UE arriba després que el president francès l'ha instant a aplicar sancions contra el règim de Gaddafi. Sense esmentar de manera explícita Moammar al-Gaddafi, Nicolas Sarkozy ha parlat d'imposar ràpidament "sancions concretes" i ha proposat que "fins a nova ordre" se suspenguin les relacions econòmiques, comercials i financeres amb Líbia.

"La comunitat internacional no es pot quedar de braços plegats davant aquestes violacions massives dels drets humans", ha assegurat el president francès, que, a més, ha considerat "indigne" l'ús de la força contra la població civil. "Tots els que estan implicats en la violència, que sàpiguen que hauran d'assumir les conseqüències dels seus actes", ha advertit.
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut