Els nadons haurien estat robats de les clíniques espanyoles.
Els nadons haurien estat robats de les maternitats espanyoles per donar-los en adopció.
Barcelona

La Fiscalia investiga 36 casos de "nens robats" a Catalunya

La Fiscalia de Catalunya està investigant 36 suposats casos de robatoris de nens acabats de néixer a Catalunya. Segons la Fiscalia, d'entrada no existeix cap connexió entre els casos, però no descarta que la investigació en revel·li alguna relació.

Actualitzat
D'aquests 36 casos, 34 procedeixen de la Fiscalia General de l'Estat a Catalunya, mentre que els altres dos s'han presentat directament a la Fiscalia catalana.

Segons l'Associació Nacional d'Afectats per Adopcions Irregulars (ANADIR), a tot l'Estat espanyol han estat denunciats fins ara 261 casos de "nens robats" entre els anys 50 i 90.

Els pares biològics dels nens eren informats que el seu nadó havia mort, quan, segons ANADIR eren donats a altres famílies a canvi d'una quantitat de diners. Els nens eren adoptats de forma legal, irregular o directament eren registrats com a fills biològics de la família que se'ls quedava.

Precisament aquest dilluns, una dona catalana de 40 anys que va ser víctima d'aquesta pràctica, ha aconseguit localitzar la seva mare biològica després que va d'ADN confirmés la relació entre totes dues.
Anar al contingut