El ple extraordinari de Sant Celoni ha decretat 24 hores de dol oficial per la mort del seu cuiner més il·lustre. (Foto: ACN)
El ple extraordinari de Sant Celoni ha decretat 24 hores de dol oficial per la mort del seu cuiner més il·lustre. (Foto: ACN)
Sant Celoni

Sant Celoni dirà divendres l'últim adéu a Santi Santamaria amb una cerimònia civil

El funeral pel cuiner Santi Santamaria se celebrarà aquest divendres a la tarda a Sant Celoni, segons ha informat un portaveu de la família, que ha explicat que l'últim adéu al cuiner se li retrà en el transcurs d'una cerimònia civil. A més, aquest dijous el ple municipal de la població, convocat en una sessió extraordinària, ha decidit decretar 24 hores de dol oficial durant les quals la senyera onejarà a mig pal per recordar la figura del xef, nascut al municipi vallesà l'any 1957.

Actualitzat
Les previsions són que les restes del cuiner arribin a Barcelona divendres, pels volts de les 8.45 hores, en un vol de la companyia Singapur Airlines que s'enlaira aquest dijous a la nit de la ciutat asiàtica.

Fonts de la família també han explicat que cap a les dotze del migdia serà quan s'obrirà la capella ardent amb les despulles mortals del cuiner al Teatre Municipal Ateneu de Sant Celoni, que restarà oberta fins a les 17.00 hores. Després del tancament de la capella, està previst que se celebri el funeral en aquest mateix espai, que serà una cerimònia civil.

El portaveu de la família ha anunciat que, en senyal de dol, tots els restaurants de Santi Santamaria estaran tancats divendres, i també dissabte.

Dol oficial a Sant Celoni

Un cop ha acabat el ple extraordinari, en què s'han decretat 24 hores de dol oficial, l'alcalde de la població, Francesc Deulofeu, ha avançat en una declaració institucional que el municipi es compromet a recordar la figura del cuiner i reconèixer la seva tasca per mitjà d'actes i homenatges. "Procurarem ser dignes del seu llegat", ha dit Deulofeu.

El ple municipal, que ha estat presidit per una fotografia de Santamaria i s'ha celebrat amb la presència dels seus familiars, ha volgut deixar constància del reconeixement a un "celoní universal", que ha destacat com un "visionari, creatiu i entusiasta".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut