Barcelona

Solidaritat presenta al Parlament la proposta de llei per declarar la independència a Catalunya

Tal com s'havia compromès durant la campanya electoral, Solidaritat per la Independència ha entrat al Parlament la seva proposta perquè la cambra voti començar el procés perquè Catalunya acabi declarant la seva independència. La formació aposta per negociar el procés amb la comunitat internacional, i entén que és l'única via per assegurar el futur del país.

Actualitzat
El líder de Solidaritat, Joan Laporta, ha defensat la iniciativa com l'única alternativa per a Catalunya, perquè, segons ha manifestat, les propostes d'encaix dels socialistes i dels convergents no van enlloc. En aquest sentit, Laporta ha sentenciat: "qualsevol temptativa federal, de recuperació estatutària o de concert econòmic representa una fantasia irrealitzable, a més d'una aventura irresponsable perquè depèn de la voluntat dels espanyols". I ha afegit: "Només la independència depèn exclusivament de la voluntat majoritària del poble català".

La formació confia a tenir suport més enllà dels grups declaradament independentistes. El diputat Alfons López Tena n'ha explicat els motius. Segons ha dit: "aquesta llei no declara la independència sinó que el que fa és dir quin és el camí a seguir perquè el Parlament de Catalunya la pugui declarar en el moment que ho consideri oportú". Per això, ha manifestat: "ens agradaria comptar amb el suport dels demòcrates".

A més, Solidaritat reclama als grups que donin llibertat de vot quan es plantegi aquesta declaració al Parlament.

La proposta de llei de declaració de la independència recull motius, segons SI, que porten cap a la declaració d'independència. Per Laporta, "la pertinença a l'estat espanyol ha portat la nació catalana a una profunda crisi moral, cultural, econòmica, institucional i d'identitat, l'agressió", especialment pel que ha suposat la sentència del constitucional sobre l'Estatut, que "ha confirmat l'autonomisme com la via que porta Catalunya a l'extinció".

En la mateixa línia, Laporta ha manifestat que després de 30 anys, "la societat catalana expressa inequívocament la seva voluntat de superar l'estat autonòmic i de constituir un estat català en el si de la Unió Europea" i ha reiterat que la independència de Catalunya és l'única alternativa viable a la continuïtat del projecte nacional català i per garantir el benestar dels catalans".



VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut