Madrid

Govern espanyol i agents socials tanquen un pacte social

El govern espanyol ha tancat de matinada un pacte global de reformes socials amb els sindicats i la patronal. L'acord, que es firmarà aquest dimecres a La Moncloa, és sobre les pensions, la negociació col·lectiva i les polítiques actives d'ocupació. En aquest últim àmbit, destaca un pla de xoc adreçat als joves i la reaparició de l'ajuda per als aturats sense prestació que tinguin càrregues familiars.

Actualitzat
Les executives d'UGT i Comissions Obreres i de les patronals CEOE i Cepime han de ratificar aquest matí el pacte social a què han arribat aquesta mitjanit passada amb el govern espanyol. Les parts s'han reunit durant més de sis hores. Per part de l'executiu, amb els ministres de Treball i Indústria, Gómez i Sebastián. I amb la presència dels líders de sindicats i patronal.

El resultat de la trobada ha estat un breu comunicat conjunt en què indiquen que s'ha tancat un acord i que el text definitiu es farà públic un cop els agents socials l'hagin ratificat avui amb els seus òrgans directius. La setmana passada s'enllestia pràcticament el redactat en pensions i negociació col·lectiva. I aquesta nit han fet el mateix en política energètica, industrial i d'innovació. A banda d'això, han polit alguns serrells pendents en polítiques actives d'ocupació.

És justament en aquest àmbit que s'inscriuen les principals novetats. L'executiu ha anunciat que el programa que durant un any incentivarà la contractació parcial pot generar 100.000 nous llocs de treball, especialment per a joves i aturats de llarga durada. A més, reapareix l'ajuda dels 426 euros per als aturats que han esgotat la prestació. Serà d'una quantitat aproximada de 400 euros, vinculada a la formació i sempre que es tinguin càrregues familiars.



VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut