Santa Clara

Fariñas és alliberat després de passar hores detingut per haver-se manifestat

El dissident cubà Guillermo Fariñas ha estat alliberat a primera hora d'aquest matí després d'haver estat detingut almenys durant sis hores per la policia cubana. A Fariñas el van arrestar juntament amb un grup de 22 persones per haver-se manifestat a la localitat de Santa Clara contra el desallotjament d'una dona embarassada. El dissident cubà va rebre l'any passat el premi Sàkharov del Parlament Europeu per la seva lluita per la llibertat d'expressió.

Actualitzat
Després d'haver passat almenys sis hores detingut sota l'acusació d'escàndol públic i desobediència civilGuillermo Fariñas ha estat alliberat, segons ha informat la portaveu del dissident cubà, Licet Zamora. Fariñas va ser detingut juntament amb un grup de 22 persones per haver participat en una manifestació que donava suport a una dona que havia de ser desallotjada. La dona estava embarassada, tenia dos fills i ocupava un immoble abandonat. 

El dissident cubà ha estat posat en llibertat sense càrrecs però "sota forts advertiments". Segons han informat fonts properes a Fariñas, es temia per les conseqüències que podia tenir aquesta detenció sobre la delicada salut del dissident.
Del grup de detinguts, algunes persones també han estat alliberades i d'altres continuen retingudes.    

Guillermo Fariñas, de 49 anys, va se rebre l'any passat el premi Sakhàrov del Parlament Europeu, per la seva lluita contra la manca de llibertat. Al llarg de la seva vida ha protagonitzat 23 vagues de fam. La darrera, el febrer de l'any passat, després de la mort del també dissident Orlando Zapata. Fariñas va abandonar la protesta 135 dies després, quan es va anunciar l'alliberament de 52 presos polítics.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut