Duvalier, acusat de vendre haitians com esclaus a la República Dominicana.
Duvalier, acusat de vendre haitians com esclaus a la República Dominicana.
Port-au-Prince

Jean Claude Duvalier, acusat de vendre haitians com a esclaus a la República Dominicana

El Grup de Suport als Repatriats i als Refugiats ha acusat l'exdictador d'Haití Jean Claude Duvalier de vendre ciutadans haitians com a esclaus a la República Dominicana a canvi de dos milions de dòlars i ha reclamat que sigui jutjat per aquest fet. Duvalier, que va caure l'any 1986, està desaparegut des de dimecres passat i sembla que podria haver sortit del país.

Actualitzat
Segons el Grup de Suport als Repatriats i als Refugiats, les polítiques de Duvalier, conegut amb el sobrenom de Baby Doc, van portar milers de persones a abandonar el país durant el seu mandat, i per això reclama que s'obri un procés judicial contra l'exdictador al més aviat possible. En aquest sentit, alerten que "les violacions sistemàtiques dels drets civils i polítics van impedir a nombrosos ciutadans quedar-se a Haití, i els van obligar a constituir-se en diàspora en diversos punts del planeta".

A més, el grup també acusa Duvalier de malgastar "els recursos financers que haurien permès a Haití construir nombroses escoles, hospitals i carreteres" i de permetre la mort de 150.000 persones durant el seu mandat.

Diumenge passat, Duvalier, de 59 anys, va tornar per sopresa al país. Des d'aleshores, nombroses organitzacions de drets humans l'han acusat de corrupció, robatori, apropiació indeguda de fons públics i de crims contra la humanitat, unes acusacions que l'haurien portat a fugir del país.

Duvalier vivia exiliat a França des de fa 25 anys però sembla que ara voldria tornar a instal·lar-se a Haití per reprendre la seva carrera política.
Anar al contingut