Fa uns quants anys, la companyia va estar a punt d'instal·lar-se a Catalunya. (Foto: www.angelcorella.org)
Fa uns quants anys, la companyia va estar a punt d'instal·lar-se a Catalunya. (Foto: www.angelcorella.org)
Figueres

La companyia d'Ángel Corella podria establir-se a Figueres

La companyia d'Ángel Corella podria tornar aviat a Catalunya. Es parla de dos enclavaments: Figueres i Barcelona. La capital de l'Alt Empordà acolliria l'escola-residència del ballarí a l'antic Convent dels Caputxins, segons les converses que ja han tingut l'alcalde, Santi Vila, amb el ballarí i la seva família. De moment, però, no hi ha res tancat.

Actualitzat
La companyia de dansa manté aquest any la seva residència a Castella i Lleó. Tot i això, Ángel Corella ha manifestat públicament que no es casa amb ningú perquè vol el millor per als seus ballarins.

L'alcalde de Figueres en recollirà l'oferta, si finalment Corella marxa de Segòvia. "Quan vostè ho decideixi, si és que mai ho decideix, de tornar a Catalunya", a Figueres "ens veiem amb cor de vestir un projecte molt ambiciós, en què gravitin la ciutat de Barcelona i la ciutat de Figueres. Lògicament això hauria de comptar amb el suport del govern de Catalunya", ha explicat a Catalunya Ràdio l'alcalde de la capital de l'Alt Empordà, Santi Vila.

El Departament de Cultura fa costat a la iniciativa de l'alcalde de Figueres. Però fonts consultades per Catalunya Ràdio remarquen que abans cal definir quin serà l'encaix de la companyia amb la resta de companyies que hi ha a Catalunya, com la de David Campos, també de dansa clàssica.

La companyia d'Ángel Corella, que actuarà divendres al Teatre Tívoli de Barcelona, fa uns quants anys va estar a punt d'instal·lar-se a Catalunya, però no va trobar els suports polítics i econòmics per al seu projecte i, finalment, el 2008 va marxar a Castellà i Lleó.

Ara, si les converses prosperen, la companyia de Corella es podria establir aquí aviat. El projecte tindria el suport de la Generalitat.
Anar al contingut