Barcelona

Oriol Pujol recull el testimoni de Felip Puig i es converteix en el nou secretari general adjunt de CDC

El president de CiU al Parlament, Oriol Pujol, recull aquest dissabte el testimoni que deixa Felip Puig com a secretari general adjunt de CDC i es converteix així en el nou home fort del partit ara que Artur Mas se centrarà en el govern. Ha estat l'actual secretari general i president de la Generalitat, Artur Mas, qui va proposar el nomenament, que ha estat ratificat en el consell nacional que la formació ha fet aquest dissabte a Barcelona. Amb aquesta designació, el fill de l'expresident Jordi Pujol es converteix en el número 2 del partit i en el més ben posicionat per erigir-se en els mesos vinents en el nou secretari general de CDC, en substitució de Mas, que es centrarà en el govern.

Actualitzat
Amb un total de 378 vots a favor, 5 en contra i 10 en blanc, Pujol ha assegurat que es posa a disposició "de tots" per continuar treballant, i ha situat les eleccions municipals del pròxim 22 de maig com el principal escull dels convergents. En aquest sentit s'ha mostrat convençut que "podem oferir el canvi que hem ofert al país amb Xavier Trias al capdavant".

D'aquesta manera, Oriol Pujol combinarà el seu càrrec de president del grup parlamentari de CiU amb el de la Secretaria General adjunta de CDC, després que la seva trajectòria política el portés l'octubre de 2007 a assumir el càrrec de portaveu parlamentari, en substitució, també, de Felip Puig. Tot i això, la carrera política de Pujol va començar ocupant diferents càrrecs dins del Departament de Presidència en els governs del seu pare durant la dècada dels 90. Després, va ser regidor de CiU a l'Ajuntament de Barcelona i ha estat escollit diputat al Parlament les últimes tres eleccions catalanes.

Amb la seva elecció com a número 2 de CDC, Mas premia un dels integrants de l'anomenat "pinyol" -el nucli més proper al president de la Generalitat- i busca mantenir el pes del partit, al marge que, amb UDC, estiguin governant la Generalitat.

En el consell nacional d'aquest dissabte, Puig ha tingut l'oportunitat d'acomiadar-se públicament i explicar que ara se centrarà en la seva tasca al capdavant de la Conselleria d'Interior. A l'adéu de Puig i del ja anunciat del secretari de Comunicació i Estratègia, David Madí, cal sumar-hi els que protagonitzaran el gerent de CDC, Germà Gordó, i el del tresorer, Daniel Osàcar. Gordó abandona les seves responsabilitats en el partit després del seu nomenament com a secretari del govern, i serà substituït per Carles del Pozo, mentre que Osàcar serà rellevat per Andreu Viloca.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut