Tucson

Obama demana rebaixar la tensió en l'acte d'homenatge a les víctimes de la massacre de Tucson

Crida a la serenitat i a la reflexió del president dels Estats Units, Barack Obama, en l'homenatge a les víctimes del tiroteig d'Arizona. Des de Tucson, localitat escenari de la tragèdia, un Obama emotiu ha rebutjat les explicacions simples per buscar la motivació dels crims. Obama ha instat la gent a posar-se en el lloc de l'altre. Enmig del debat sobre els límits de l'oposició política del Tea Party, el líder nord-americà ha dit que en aquests moments de dol cal estar a l'altura. Després de visitar a l'hospital la congressista ferida, el president ha revelat que Gabrielle Giffords ha tornat a obrir els ulls. També ha recordat la nena de 9 anys morta en l'atemptat, afirmant que representa la infància del país.

Actualitzat
En un discurs al McKale Memorial Center de Tucson, Barack Obama ha demanat a la ciutadania que es posi "al lloc de l'altre" i que tothom actuï amb serenitat. Unes 18.000 persones, entre les quals familiars de les sis víctimes mortals i els catorze ferits en el tiroteig, han escoltat el discurs.

"Només un discurs públic més civilitzat i honest pot ajudar-nos a enfrontar els nostres canvis com a nació", ha afirmat el president enmig del debat sobre si el discurs del Tea Party ha alimentat la tragèdia. Obama ha rebutjat buscar "explicacions simples" als fets. "Cap de nosaltres pot saber exactament què va motivar aquest atac salvatge", ha afegit Obama.

El president nord-americà ha visitat els ferits i ha revelat els últims moviments de la congressista demòcrata ferida molt greu. "Gabby ha obert els ulls. Puc dir-vos que sap que som aquí, sap que l'estimem, que l'estem animant", ha afirmat el president, emocionat.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut