L'exministre de Treball durant el govern d'Aznar Manuel Pimentel
L'exministre de Treball durant el govern d'Aznar Manuel Pimentel
Madrid

L'exministe de Treball d'Aznar Manuel Pimentel mediarà en el conflicte entre controladors i Aena

L'exministre de Treball durant el govern d'Aznar Manuel Pimentel ha estat escollit per Aena i els controladors aeris com a mediador en el conflicte que els enfronta. Les dues parts s'havien donat com a termini aquesta nit per trobar un àrbitre que resolgués els punts del conveni col·lectiu sobre els quals no hi ha acord entre Aena i els controladors.

Actualitzat
Les negociacions entre l'ens de gestió aeroportuària i els controladors aeris no han fructificat fins a última hora d'aquest dimarts amb l'acord que sigui Manuel Pimentel qui arbitri en el conflicte. La tria arriba després que el 85% dels controladors acceptessin nomenar una persona que actués de mediadora amb Aena.

Les converses continuaran fins a final de mes. A partir d'aquesta data, Manuel Pimentel tindrà de termini fins al 28 de febrer per dictar un laude d'obligat compliment sobre els punts en què les dues parts no s'hagin posat d'acord. L'exministre de Treball, que va ocupar la cartera del 1999 al febrer del 2000, quan va dimitir per discrepàncies amb Aznar, comptarà amb l'assessorament directe de dues persones, nomenades per cadascuna de les parts.

El conflicte entre Aena i els controladors pel conveni col·lectiu fa gairebé un any que dura i ha estat causant de protestes salvatges com la del pont de la Puríssima passat, que va suposar el tancament de l'espai aeri espanyol i la declaració de l'estat d'alarma per primera vegada en democràcia. Com a conseqüència d'aquests fets, molts controladors s'enfronten ara a les diligències penals obertes per haver abandonat el seu lloc de treball.


Anar al contingut