Madrid

Presenten una carta al Senat demanant que no es reactivi la "llei Sinde"

Representants de diverses associacions d'internautes i del sector informàtic han presentat avui al Senat un document en què demanen que no es reactivi la tramitació fracassada de la llei d'Economia Sostenible i coneguda com a "llei Sinde" a causa de les disposicions que inclou i que fan referència al tancament de llocs webs que no respectin els continguts digitals amb drets d'autor.

Actualitzat
L'escrit el presenten de forma conjunta entitats com l'Associació d'Internautes (AI), l'Associació de Música a Internet (AMI), l'Associació de Tècnics d'Informàtica (ATI), l'Associació d'Usuaris d'Internet (AUI), l'Associació Espanyola de PIMES d'Informàtica i Noves Tecnologies (APEMIT), l'Associació Nacional d'Empreses d'Internet (ANEI) a més del col·legi professional d'Enginyers Informàtics d'Andalusia.

El text recorda que el 21 de desembre la proposta no va passar el filtre de la Comissió d'Economia del Congrés dels Diputats, admet que l'aparició d'internet modifica l'economia d'un tipus d'indústria i i proposa que Espanya sigui una potència creadora de continguts digitals a partir de la potència "del seu idioma", en una afirmació que dóna per fet que el castellà és l'idioma de tots els espanyols.

Diàleg contra la pirateria

A més, els signants fan notar que en la reunió recent amb el director de cinema Álex de la Iglesia és un exemple que el diàleg funciona millor que altres vies i insisteix en la conveniència de trobar punts comuns entre els creadors de continguts i les associacions d'internautes.

En l'annex de la carta que s'ha lliurat al registre de la cambra s'hi assegura que es defensa la propietat intel·lectual, es critica la "pirateria" i es reitera que aquells que fan negoci amb el contingut de tercers ja poden ser perseguits amb la legislació actual.

La ministra de Cultura, Ángeles González-Sinde, va anunciar després del fracàs de desembre passat que proposarien una llei de descàrregues que satisfés tothom. La pretensió dels grups que firmen la carta lliurada avui al Senat és que no se'n presenti cap.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut