Arizona

El Tea Party de Sarah Palin assenyalava la congressista tirotejada com a objectiu a desbancar en les eleccions passades

La congressista nord-americana Gabrielle Giffords, ferida durant la matança de Tucson, a Arizona, estava en el punt de mira de l'ala més conservadora dels republicans nord-americans, el Tea Party. Fins i tot la líder dels conservadors, Sarah Palin, l'havia assenyalat com un dels 20 objectius demòcrates a ser desbancats, sobretot per la seva defensa de mesures com la reforma de la sanitat o l'oposició a l'enduriment de la llei d'immigració.

Actualitzat
El sector més dur dels republicans nord-americans, el Tea Party, feia temps que havia assenyalat la demòcrata Gabrielle Giffords com un objectiu clar a ser batut. Giffords, que continua en estat molt crític després d'haver rebut un tret al cap durant un tiroteig a Tucson, Arizona, que ha deixat almenys sis morts i una desena més de ferits, és una política moderada que ha lluitat contra l'enduriment de la llei d'immigració o que ha defensat, entre d'altres, la reforma de la sanitat o els beneficis d'investigar amb cèl·lules mare.

Per tot això, la congressista, que havia denunciat ser víctima d'amenaces en reiterades ocasions, era durament criticada pels conservadors i fins i tot la seva líder, Sarah Palin, l'havia inclòs en la llista dels 20 objectius demòcrates a ser desbancats. Al web de Palin, Giffords apareixia marcada en un mapa amb un punt de mira com els que utilitzen els rifles per apuntar a la diana, un fet que ha desfermat una forta polèmica arreu del país.

Cada vegada són més les veus crítiques que denuncien que la irrupció de moviments com el Tea Party ha radicalitzat la societat nord-americana fins a l'extrem i ha posat el debat polític dels Estats Units contra les cordes. La complicada situació ha obligat totes les instàncies polítiques i policials a reclamar la calma i evitar les especulacions que envolten els possibles mòbils de l'assassí a l'hora de cometre el brutal crim.

Mentrestant, i a l'espera de veure com evolucionen les investigacions, Palin s'ha afanyat a condemnar el tiroteig i ha enviat un missatge de suport a les famílies de les víctimes i dels ferits durant el tràgic incident.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut