Washington

L'informe oficial acusa BP de causar el vessament del golf de Mèxic per la reducció de costos

El vessament de BP al golf de Mèxic va ser la conseqüència de la política de reducció de costos de la companyia, segons conclou l'informe oficial que ha estudiat l'accident. Els experts de la comissió nomenada per la Casa Blanca han determinat que l'accident que la primavera passada va provocar 11 morts i la fuita de 5 milions de barrils de cru era evitable i va ser fruit de la mala política de la indústria petroliera. La mala previsió de riscos i la falta de comunicació són els "passos en fals i els descuits" més importants que els experts retreuen a British Petroleum i a les dues principals empreses subcontractades, Hallilburton i Transocean.

Actualitzat
La comissió d'experts ha considerat que les tres empreses no van avaluar bé el risc de les operacions a la plataforma "Deepwater Horizon", on una explosió el 20 d'abril va provocar la mort d'onze operaris i un vessament que va arribar als cinc milions de barrils de petroli.

Els investigadors han detectat, més enllà de les errades puntuals, "errors sistèmics" de la indústria petroliera a alta mar, marcats per la supervisió escassa per part de l'administració i per la política d'estalvi de costos de les companyies.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut