GUIA EDITORIAL

1.2.3.5. Violència de gènere i violència domèstica

Per a 3Cat, la violència contra les dones és una violació dels drets humans i un atemptat contra la llibertat i la dignitat de les persones, tant si es tracta de violència física o sexual com psicològica.

Els mitjans de 3Cat no reproduïm estereotips i tòpics que contribueixin a frivolitzar, banalitzar o justificar la violència o la discriminació contra les dones, ni en fem espectacle.

En les informacions sobre violència sexista respectem el dret a l’anonimat i la intimitat de les dones agredides, i no les identifiquem sense consentiment previ. Igualment, evitem imatges i expressions verbals sensacionalistes o morboses, així com declaracions que justifiquin l’agressió.

En conflictes bèl·lics, les violacions massives de dones s’utilitzen com a arma de guerra, i així es tracten a les informacions de 3Cat.

El tractament informatiu sobre la violència en l’àmbit familiar, que afecta sobretot menors d’edat i persones grans, segueix els mateixos criteris bàsics que la informació sobre la violència contra les dones.

TEMES:
InformacióViolènciaSexismeSensacionalismeJustí­ciaIntimitatEstereotipsDrets
Anar al contingut