Manual d'ús

2.2.4.1.13. Moderació de la participació en els mitjans interactius

Moderem tots els espais de participació dels nostres mitjans interactius. Segons el cas, moderem les intervencions abans de publicar-les o després.

Informem clarament els usuaris de l’opció de moderació que apliquem en cada cas perquè sàpiguen si les seves intervencions es publicaran immediatament o si un moderador les supervisarà abans.

Mostrem de manera visible les normes de participació.

Els responsables editorials de cada espai garanteixen la moderació per assegurar una participació de qualitat. Els comentaris o missatges només s’eliminen quan van clarament en contra de les normes de participació establertes. Si algú les infringeix reiteradament, podem eliminar-lo com a usuari de forma permanent.

Oferim opcions d’autoregulació perquè els mateixos usuaris ens alertin quan hi ha intervencions que consideren inadequades. Revisem aquestes denúncies per valorar si els comentaris a què es refereixen incompleixen les normes de participació.

En el cas dels fòrums, xats i xarxes socials, és generalment el mateix moderador, identificant-se com a tal davant dels usuaris, qui dinamitza i incentiva la participació de forma activa i expressa. En alguns casos podem fer el paper dinamitzador a través de la identitat d’algun personatge de ficció, sempre que això tingui sentit dins de l’entorn de la participació i no suposi un engany als usuaris.

TEMES:
Rigor Qualitat Identificació Multiplataforma Entreteniment Participació
Anar al contingut