Manual d'ús

2.3.3.5.2. Salut i alimentació

Promovem hàbits saludables i contribuïm a la prevenció dels trastorns alimentaris.

Contextualitzem les informacions sobre aquests trastorns amb les aportacions de pacients, metges i experts, i n’expliquem els símptomes, els tractaments i teràpies possibles, i l’efecte en l’entorn familiar.

No frivolitzem sobre aquestes patologies, no tractem com a positives conductes alimentàries poc equilibrades ni promovem models corporals que es basin en patrons físics de primor o força física i musculació exagerades.

No presentem de manera reiterada o superficial personalitats del món de l’espectacle, la moda o els esports com a models corporals a seguir, per evitar provocar un efecte imitatiu, especialment entre els adolescents.

   
Després de tenir un fill, l’actriu ha recuperat la seva silueta esvelta per interpretar el paper d’una executiva d’èxit. L’actriu, que acaba de tenir un fill, torna a posar-se davant de la càmera per interpretar el paper d’una executiva d’èxit.

No identifiquem exclusivament trastorns com la bulímia i l’anorèxia amb l’adolescència o amb les dones.

Diferenciem l’obesitat, que és una malaltia, del sobrepès, que és tenir un pes corporal per sobre del considerat saludable.

No ridiculitzem ni culpabilitzem les persones pel seu pes, especialment en els continguts adreçats a infants i adolescents.

No difonem informacions sobre els beneficis o perjudicis de determinats aliments si no estan avalades per criteris científics.

Tampoc no fem públics continguts acrítics sobre “dietes miracle” ni altres informacions que puguin fomentar hàbits alimentaris nocius, per exemple, webs que facin apologia de l’anorèxia.

TEMES:
SalutQualitatMaterial informatiuLlenguatgeLlenguaEstigmatitzacióEstereotips
Anar al contingut