2. Manual d'ús

2.1.1.5.3. Ordenació i jerarquització de les notícies

Ordenem i jerarquitzem les notícies en els mitjans d’informació contínua i en les edicions periòdiques dels informatius atenent el fet que l’estructura de l’espai o escaleta és un relat de relats amb les seves pròpies necessitats per mantenir l’interès de l’audiència. Seleccionem la notícia d’obertura en aplicació dels nostres criteris. No ens limitem a encadenar informacions per ordre d’interès descendent, sinó que tenim en compte altres factors, com els temàtics, geogràfics o temporals.

Mitjans interactius

El principal criteri d’ordenació i jerarquització de les notícies és informatiu, però també podem oferir als usuaris altres possibilitats, com, per exemple, ordenar les notícies seguint el criteri de les més llegides, les més recents o les més votades.
 
Classifiquem temàticament les notícies per seccions per facilitar-ne la localització.

Més »

Quan considerem que una notícia té una rellevància especial per a l’audiència i cal donar-la a conèixer com més aviat millor, li donem el tractament d’urgent i la publiquem encara que només disposem del titular i estiguem elaborant la resta del contingut.