Manual d'ús

2.4.1.1. Llengua correcta

Volem contribuir a consolidar un model de llengua correcta, entre els nostres professionals i en la societat en general, per mitjà de l'establiment i la difusió de criteris lingüístics rigorosos.

Fem servir tots els mecanismes creatius que ofereix la llengua i evitem els barbarismes gratuïts, però també els purismes que dificulten la comunicació o entrebanquen la versemblança. Es tracta de parlar bé amb naturalitat i sense estridències.

Per al català ens basem en la normativa lingüística vigent, representada pels documents sancionats per la Secció Filològica de l'Institut d'Estudis Catalans i també per les propostes del Termcat i per altres obres i fonts considerades de referència. Per a l'aranès, la referència és l'Institut d'Estudis Aranesi.

Tenim en compte també altres obres que tracten amb rigor els diversos aspectes de la llengua i recollim les aportacions que contribueixen a enriquir-la i fer-la més funcional. Per mitjà de l'ésAdir resolem de manera unitària en els nostres mitjans les qüestions no fixades per la normativa o els diccionaris.

TEMES:
Servei públicRigorQualitatMaterial informatiuLlenguatgeLlenguaFonts
Anar al contingut