Manual d'ús

2.1.5.3. La informació musical

Informem sobre les manifestacions i els esdeveniments musicals de tot el món, especialment els que tenen lloc en el nostre àmbit. Evitem que les propostes considerades de consum majoritari monopolitzin els espais destinats a la informació musical. Diferenciem la informació i la divulgació musical de la promoció comercial.

Fora dels comentaris dels nostres crítics, evitem barrejar elements valoratius en la informació musical, sobretot en les notícies sobre concerts o treballs discogràfics.

Prioritzem la informació sobre l’activitat musical del país, tant si es tracta de la creació d’artistes catalans o en llengua catalana com de concerts, presentacions de discos o promocions que tinguin lloc als Països Catalans.

Evitem tractar la informació musical des d’una perspectiva centralista. Si, per exemple, es presenta un disc o es fa un concert a qualsevol punt del país, n’informem sense esperar que es faci a Barcelona.

Quan, en una peça informativa, hi incloem un fragment musical relacionat amb la notícia, per exemple d’un recital, en triem un de representatiu, si no hi ha cap impediment per part dels organitzadors, i el deixem sonar prou temps perquè l’audiència se’n pugui fer una idea.

TEMES:
ValorsRigorQualitatMaterial informatiuCultura
Anar al contingut