Manual d'ús

2.4.5.3.3. Eines i criteris de pronúncia de noms propis

Difonem pronúncies coherents, naturals i adequades de les paraules en altres llengües amb l’aportació dels diversos col·lectius professionals que intervenen en l’elaboració, supervisió i locució de continguts. Per mitjà de l’ésAdir difonem directrius lingüístiques i oferim eines pràctiques per resoldre dubtes en aquesta matèria: guies de pronúncia de diverses llengües, fitxes individuals i llistes de noms propis de persona, lloc o entitat.

En la pronúncia dels noms de persona actuals, el criteri preferent és com diu el seu nom la mateixa persona que el porta. Per saber-ho consultem aquesta persona o el seu entorn més pròxim sempre que és possible, triem la forma més adequada i la fem visible a l’ésAdir.

La forma dels noms de lloc, i, per tant, la pronúncia, en molts casos prové de la tradició i el contacte històric, i no depèn de la forma local actual. En cas de dubte, establim a l’ésAdir la pronúncia preferent en els nostres mitjans, tenint en compte la tradició i la consulta a fonts oficials, especialistes, corresponsals i guies de pronúncia.

TEMES:
Rigor Qualitat Material informatiu Llenguatge Llengua
Anar al contingut