Manual d'ús

2.2.1.11.2. Disseny de caracterització

Els responsables de caracterització —perruqueria i maquillatge— contribueixen a definir la imatge de les persones presents en els nostres continguts amb un disseny personalitzat.

L’equip tècnic de maquillatge i perruqueria executa el disseny definit i treballa l’aspecte visual i específic de la cara i els cabells: línies, formes, volums i colors de les persones que apareixen en pantalla.

En cas de canvis d’imatge substancials (per exemple, una tallada de cabells, deixar-se o afaitar-se la barba, ús d’ulleres o operacions d’estètica, que tinguin una incidència rellevant en pantalla), les persones que apareixen periòdicament a la pantalla han d’informar-ne prèviament els responsables de caracterització i d’imatge de la cadena.

La caracterització dels periodistes que apareixen en pantalla en la programació informativa té com a objectiu projectar una imatge natural que, d’acord amb l’estil de cada persona i amb els criteris generals d’imatge de la cadena, no desviï l’atenció de l’espectador respecte als continguts que expliquen.

La caracterització dels actors en la programació de ficció forma part del procés creatiu i productiu dels responsables del programa.

TEMES:
RigorQualitatImatge corporativa
Anar al contingut