Anar a la navegació principal
Jordi Cervera

Premi Vila de Lloret al millor blog sobre literatura

Una de les cites culturals més importants i consolidades de Lloret de Mar és la Nit de la Cultura Lloretenca, un acte que esdevé l'eix central del lliurament de tots els premis que formen part d'un nodrit cartell de premis

Una de les cites culturals més importants i consolidades de Lloret de Mar és la Nit de la Cultura Lloretenca, un acte que esdevé l'eix central del lliurament de tots els premis que formen part d'un nodrit cartell de premis. El més antic, amb 18 anys a les espatlles és el Sa Gavina, que ret homenatge a una persona o entitat que ha destacat per la seva dedicació a la cultura de la ciutat. Després, amb 13 anys d'història hi ha els premis de Viatges (narrativa, poesia i les modalitats infantil i juvenil dedicades als escolars del municipi) i el més jove, la tercera edició dels premis digitals, dedicats a blogs de viatges i literatura, un cartell que lliga tradició i modernitat, cultura clàssica i noves tecnologies.Doncs bé, aquest blog que esteu llegint és un dels guardonats de l'edició d'enguany, concretament el guanyador en la categoria de Millor blog sobre literatura. El jurat, format per Marc Dibba i Madrid, Amaranta Gibert i Montero, Hermínia Marco i Serra, Daniel Reyes i Domínguez, M. Àngels Vázquez i Quintas i Josep Delemus i Batllosera, en qualitat de secretari, amb veu i sense vot, moltes, moltes gràcies a tots,va decidir que aquest blog, nascut el 16 de gener de 2007, mereixia aquest guardó.
I cal dir que rebre aquest premi representa un honor i una alegria importants per tot el que implica, per la tradició cultural de Lloret, per aquesta visió del present i del futur i per l'alegria que representa un reconeixement d'aquest nivell. I també cal esmentar un detall afegit que fa força il·lusió, en 10 anys de vida el blog ha rebut els tres premis que es concedeixen o s'han concedit a Catalunya a blogs culturals, el Blocs Catalunya, el Vila de Martorell i el Vila de Lloret i això implica un honor, una responsabilitat i una gran satisfacció personal i professional a tots els nivells.
La festa de lliurament va ser força emotiva i també una magnífica ocasió que permet comprovar en directe i en primera persona unes quantes coses interessants. D'entrada la capacitat d'un govern força jove per recollir una herència històrica i mantenir-la viva, homenatjant la gent i les entitats que posen bona part del seu temps, del seu entusiasme, de la seva feina i de la seva saviesa al servei dels seus convilatans, convertint-se sovint en l'essència i en l'ànima de moltes activitats socials i culturals que potser, sense la seva presència activa, acabarien morint pel camí.Però també han aconseguit obrir una ruta sense tancar l'anterior, facilitant les unions entre classicisme i modernitat i bastint un cartell de premis eclèctic i obert a la modernitat, ja que d'una banda es premia els escolars, incentivant així la cultura i la creativitat literària mentre que de l'altra s'obre a tots els autors de parla catalana amb narracions i poemes organitzats al voltant del concepte de viatge i també de la literatura infantil il·lustrada i, finalment, s'enganxa a les noves tecnologies amb els blogs de i sobre cultura i els posts dedicats a una de les altres línies de present i futur del municipi, el turisme.
Enguany el premi Sa Gavina ha anat a mans de l'activista cultural Jaume Soliguer; el Vila de Lloret de narrativa a Manuel Roig, d'Ibi; el de poesia a la lloretenca Alba Saskia; els de primària i secundària se'ls van endur Adrià Ventura, Adrià Giralt, Cristina López i Francisco Manuel Saez; el de literatura infantil il·lustrada va ser per a Montserrat Macià i Pablo Tello, el millor bloc de creació literària, per a Dolors Clota, el millor blog de viatges, per a Carles Pérez, el millor port el va fer Nicole Biarnés i el premi al millor blog de literatura, se'l va endur aquest blog, el blog de Jordi Cervera.
A banda de l'honor i la satisfacció que implica rebre el premi, el cert és que l'ajuntament de Lloret vetlla també per facilitar l'aproximació i el coneixement a la ciutat. Això es nota en diferents moments i actuacions que ajuden força a aconseguir-ho. L'acte de lliurament ja permet que els forasters convidats dibuixem una primera aproximació a la vida cultural de la ciutat però, a banda d'aquesta impressió inicial, el consistori també facilita amb escreix el descobriment de la realitat cultural i històrica de la vila
D'entrada la possibilitat de passar la nit en un dels hotels de la vila, en el nostre cas, l'Anabel, un establiment històric de 4 estrelles, al centre de la ciutat, molt a la vora del Teatre de Lloret i amb un personal atent, molt amable i absolutament professional. Un autèntic goig que convida a repetir.
I el més important, l'oferiment de fer una mica de turisme, de descobrir la vila, de veure la recent restaurada Can Font, una meravellosa casa modernista, propietat de l'ajuntament i convertida en marc de visites teatralitzades que rememoren el passat "indiano" de Lloret, de fer una panoràmica de la ciutat i formalitzar en família la promesa formal de tornar a Lloret amb més temps i descobrir el Museu a l'aire lliure i altres tresors.I l'últim bon record del cap de setmana, un dinar al restaurant La Lonja, un establiment familiar, amb un servei proper i agradable, situat a la vora de l'Ajuntament amb un arròs melós absolutament recomanable per la seva qualitat i la quantitat.Deliciós i potent.
Moltes gràcies per tot i em quedo amb l'alegria, l'honor, el plaer d'una gran visita i les ganes de tornar molt aviat a Lloret per gaudir-ne amb temps i calma!
Anar al contingut

Jordi Cervera

Vaig néixer a Reus, un fet que, segons expliquen algunes veus (totes reusenques) ja és un mèrit; vaig començar molt aviat a llegir i anys més tard a treballar de periodista i a escriure per plaer, és a dir, per vici. A hores d'ara no tinc gaire clar si he après a fer mínimament bé cap de les tres coses i per aquest motiu tampoc no puc garantir que aquestes pàgines arribin en algun moment a ser sòlides i unitàries. Però ja se sap, les tombarelles mentals, encara que siguin al ciberespai, ja el tenen aquest perill afegit. Sort!

Cerca posts del blog
Últims posts