Anar a la navegació principal
Música

"Connexions", el segon regal de Xavier Pié i MACC

Que es trobin dos creadors brillants no pot ser mai altra cosa que un motiu d'alegria i un presagi segur de bons moments i aquesta màxima no és una excepció en el cas del saxofonista Xavier Pié i del guitarrista Miguel Alberto Cruz Carmona MACC

Que es trobin dos creadors brillants no pot ser mai altra cosa que un motiu d'alegria i un presagi segur de bons moments i aquesta màxima no és una excepció en el cas del saxofonista Xavier Pié i del guitarrista Miguel Alberto Cruz Carmona MACC.
Fa tres anys ja van certificar aquesta comunió creativa en un disc brillant, "Rutes", on exploraven molts camins, on apuntaven moltes possibilitats, on mostraven moltes realitats. Des d'aleshores han seguit treballant junts, fent concerts, trepitjant carretera, compartint neguits i aspiracions i això, quan es fa des d'aquesta posició de potència creativa i de llibertat mental absoluta es converteix sempre en una màquina poderosa que, per força ha d'acabar mostrant els seus millors engranatges.I la demostració fefaent és el segon disc d'aquest duet de personalitats úniques. Pié i MACC, MACC i Pié han donat forma a "Connexions", una autèntica evolució en aquest camí conjunt que creen cada dia. Si "Rutes" apuntava moltes idees i anava obrint un sucós ventall de possibilitats, "Connexions" és la concreció contundent d'alguna d'aquestes opcions i és una bona guia del futur musical que es pot esperar d'aquesta parella singular.
Vuit creacions centrades en la conjunció d'elements, en una manera de treballar que va creant bases i estructures que creixen, que es multipliquen, que es ramifiquen. Són cançons que cal assaborir amb calma, descobrint el seu funcionament, els equilibris interns, els lligams que els dos músics estableixen en cada moments, les fluctuacions dels ritmes i de les melodies. "Connexions" vindria a ser quasi com una llarga i enriquidora conversa amb dos amics que es complementen, que són capaços d'exposar les seves idees, la seva professionalitat, els seus sentiments, les seves emocions i les seves anècdotes d'una manera fluida, una conversa que, de vegades és subtil, quasi íntima, xiuxiuejada a cau d'orella i d'altres alça la veu, sense enfadar-se però fent-se sentir, exposant amb convicció tot el que cal explicar."Connexions" és un bon títol, un títol que agafa nous sentits a mida que avances en el descobriment dels temes que formen el disc. De fet, reflecteix a la perfecció aquesta consonància entre dos músics inquiets que han apostat fort per un objectiu concret, renunciant als seus mecanismes estrictament personals per dedicar-se en cos i ànima a fabricar un artefacte insòlit, trencador, avançat i molt, molt sòlid que en cap moment els eclipsa com a unitats i que, per contra, els fa créixer de manera exponencial com a creadors capaços de trencar amb les barreres físiques i mentals i anar sempre molt més enllà dels límits establerts.
Sigui com sigui, el disc és una meravellosa demostració pràctica que posa de manifest que la creativitat, la força i la capacitat de sorprendre no són patrimoni exclusiu de les grans produccions estrangeres i que a casa nostra hi ha gent capaç de treballar sense descans per tal de mantenir el nivell molt alt. I no hi ha dubte que Miguel Alberto Cruz MACC i Xavier Pié tornaran a la càrrega i més tard o aviat tornaran a fer un altre salt mortal en forma de tercer disc que ens tornarà a impactar, que tornarà a demostrar que sempre hi ha camins, que sempre hi ha possibilitats d'establir noves connexions.I per arrodonir tanta creativitat, unes magnífiques fotografies que recullen una de les actuacions d'aquest duet sensacional. Són obra del fotògraf Miquel Ángel Salor i també són una meravellosa mostra d'una particular, càlida i especial manera de mirar el món a través d'un objectiu.


Anar al contingut

Jordi Cervera

Vaig néixer a Reus, un fet que, segons expliquen algunes veus (totes reusenques) ja és un mèrit; vaig començar molt aviat a llegir i anys més tard a treballar de periodista i a escriure per plaer, és a dir, per vici. A hores d'ara no tinc gaire clar si he après a fer mínimament bé cap de les tres coses i per aquest motiu tampoc no puc garantir que aquestes pàgines arribin en algun moment a ser sòlides i unitàries. Però ja se sap, les tombarelles mentals, encara que siguin al ciberespai, ja el tenen aquest perill afegit. Sort!

Cerca posts del blog
Últims posts