Barça

Zubizarreta avala l'aposta per Giráldez: "És un altre tarannà personal"

Ell va triar el relleu de Lluís Cortés, i també ha confeccionat una nova plantilla per defensar el triplet del curs passat. El mànager esportiu del Barça femení afronta ara les renovacions de futbolistes cabdals, i de moment sense rebaixes. "Som club i farem els que se'ns demani"

Àlex CastellsActualitzat

Mai en primera fila. Sempre discret. Markel Zubizarreta, però, és l'arquitecte del millor Barça de la història, i el gran valedor de Jonatan Giráldez després de l'adeu abrupte de Lluís Cortés.

"Continuar amb Jonatan Giráldez era continuar amb la idea que teníem marcada de club, seguir amb el nostre estil. És l'opció que ens donava més tranquil·litat per afrontar la temporada. També és un altre tarannà personal, que tingui un tracte diferent amb les jugadores i que pugui aportar la seva pròpia visió del joc."

El repte per al curs 21-22 és gran: defensar la triple corona. Per això han arribat fitxatges de renom, com Irene Paredes, Ingrid Engen i Fridolina Rolfö, i no s'ha contemplat la sortida d'Oshoala.

"Jo no he rebut cap interès. Si n'hagués rebut, la meva resposta hauria estat 'comptem amb ella, busqueu-ne una altra'. No hi ha hagut cap dubte. Oshoala és un perfil de jugadora que ens interessa molt tenir a l'equip."

Oshoala durant una acció del partit (@FCBfemeni)
Oshoala durant una acció del partit (@FCBfemeni)

"Ens ha quedat la plantilla que volíem. S'han donat els objectius que ens havíem marcat. Hem incorporat jugadores contrastades, que ens aporten un plus. També volíem apostar per jugadores del planter. Tenim la plantilla perfecta per plantejar-nos tots els reptes que tenim aquesta temporada. A més, amb el nou format de la Champions, necessitarem fons d'armari."

 

Amb Alexia Putellas va ser fàcil posar-se d'acord. Encara hi ha, però, moltes renovacions pendents, i de jugadores importants: Aitana, Mariona, Mapi León, Jenni Hermoso, Marta Torrejón o Martens. Totes elles acaben contracte el 30 de juny del 2022.

"Han d'estar convençudes d'estar amb nosaltres, que la gran majoria segur que ho estan, que el nostre projecte és guanyador i se senten partícips. Ens hem d'anar reunint i en els pròxims mesos podem tenir aquesta columna vertebral tancada."

Al Barça masculí, han hagut d'aplicar rebaixes. Al femení, de moment, no els hi han demanat.

"Som club i, per tant, si el club ens diu alguna cosa, haurem de fer el que se'ns demani."

 

Zubizarreta adverteix de l'exigència que hi haurà aquesta temporada a Europa, però també a la Lliga. El Madrid i l'Atlètic s'han reforçat a consciència per desafiar l'hegemonia blaugrana.

"El Madrid està fent un projecte al nivell que marca el seu club. Al final, estarà lluitant per tot. Després d'un any de vida, a la Champions, ja s'ha carregat el Manchester City, que no és un rival de poc pes. El nivell de la Lliga espanyola és cada cop més alt. Cada cop és més complicat guanyar la Lliga, però això també ens farà créixer com a equip."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut