Futbol

Zidane dimiteix com entrenador del Reial Madrid

Zinedine Zidane deixa el Reial Madrid, per sorpresa de tothom. L'anunci de la seva marxa arriba tot just 5 dies després d'haver guanyat la Champions

Actualitzat

Serà, sens dubte, una de les notícies de l'estiu futbolístic. Pocs minuts abans del migdia, el Reial Madrid anunciava que Zinédine Zidane compareixeria en roda de premsa a les 13.00. El francès s'ha retardat una mica: ha aparegut davant els mitjans de comunicació, a Valdebebas, a les 13.10.  Després, ha anunciat el que ja s'esperava, que deixa el club al qual ha entrenat durant dues temporades i mitja i amb el qual ha guanyat tres Champions consecutives.

"He pres la decisió de no seguir i he parlat amb ell (Florentino Pérez). És el moment per a tots. És un moment estrany, però ho havia de fer per tots. Penso que aquest equip ha de seguir guanyant i necessita un canvi. Necessita un altre discurs, una altra metodologia de treball i per això he pres aquesta decisió"

Zinédine Zidane ha comparegut davant la premsa acompanyat del president del Reial Madrid, Florentino Pérez, que estava visiblement afectat. "Va venir ahir a comunicar-me una decisió inesperada. Avui és un dia trist per a mi, per a l'afició i per als jugadors", ha confessat Pérez. El dirigent blanc ha admès que li va causar "un gran impacte conèixer aquesta decisió" i també ha assegurat que li ofereix el seu "recolzament" i que Zidane ja sap que el Reial Madrid "és la seva casa".

El fins ara entrenador "merengue" ha explicat que la plantilla ha conegut la seva decisió a través d'un "missatge", tot i que ha assegurat que ha parlat amb Sergio Ramos. "Ramos m'ha desitjat sort. Ells és un líder i un capità. Ha estat un plaer compartir tres anys amb ell", ha declarat.

Per al francès, tot i els èxits aconseguits, hi ha hagut mals moments que l'han fet reflexionar i que l'han dut a prendre aquesta decisió: "Hi ha hagut moments difícils en Lliga i Copa i no els oblido. Jo volia acabar bé. Volia acabar quan tot va bé. Ara era el moment". Zidane ha admès que l'eliminació de la Copa d'aquesta temporada davant el Leganés ha estat un d'aquells punts d'inflexió de cara a valorar la seva continuïtat a Chamartín.

Zidane també ha dit que no està cansat d'entrenar, però ha anunciat que no busca equip. En aquest sentit ha estat molt taxatiu: "No entrenaré en cap equip". I també ha volgut aclarir que la seva relació amb els jugadors o amb el president no han estat determinants en el moment de prendre la seva decisió.

Durant la seva compareixença, ha donat les gràcies a tots els seus col·laboradors, als jugadors i a l'afició, i no s'ha volgut mullar quan li han demanat si la plantilla necessitava molts canvis per continuar guanyant.

Per al ja exentrenador del Reial Madrid, aquest comiat és un "fins després perquè aquest club m'ho ha donat tot i hi estaré molt a prop sempre. És el moment per a un canvi i penso que prenc la decisió adequada."

Per la seva banda, Florentino Pérez ha elogiat el comportament de Zidane durant la seva etapa com a entrenador. "Ha estat exemplar", ha manifestat el president. "Si necessita un descans, que se'l prengui, se'l mereix", ha sentenciat.

Zinédine Zidane ha deixat la sala de premsa de Valdebebas entre els aplaudiments dels periodistes que s'hi han desplaçat per informar sobre aquesta notícia, que ja és un capítol més de la dilatada història del Reial Madrid.

ARXIVAT A:
Zidane
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut