Johann Zarco
Zarco ha lluitat fins a l'últim pam de pista per endur-se la cursa a Alemanya (EFE)
Motor

Zarco guanya sobre la línia un GP d'Alemanya per a supervivents i agafa avantatge en el mundial de Moto2

La pista molla ha fet anar a terra la meitat dels pilots, entre els quals Àlex Rins, quan només quedaven tres voltes per al final

Actualitzat

La cursa de Moto2 al Gran Premi d'Alemanya ha estat de les més accidentades de la temporada a causa de l'estat de la pista, que no s'ha eixugat en cap moment de tota la pluja que ha caigut durant la de Moto3. En la categoria intermèdia no hi ha hagut precipitacions, i sí que hi ha tingut fases molt competides, amb la qual cosa els pilots han arriscat més i han anat per terra massivament. La meitat no han acabat, i, fins al final, el resultat ha estat incert.

Johann Zarco ha guanyat sobre la mateixa línia d'arribada superant la pressió de Jonas Folger. El francès ha estat el gran beneficiat de la cursa, després d'una lluita de moltes voltes amb Franco Morbidelli, que ha liderat fins que ha caigut quan faltaven set voltes, i, sobretot, amb Àlex Rins, que ho ha fet quan en quedaven tres, i de molt mala manera. La moto se li ha creuat al final d'una recta, l'ha arrossegat i li ha atrapat una cama. El pilot català s'ha alçat visiblement coix, i li ha calgut una llitera per marxar. El zero de Rins reforça el lideratge de Zarco en el campionat, ara amb 25 punts d'avantatge.

El tercer lloc, encara que hagi estat per "eliminació", se l'ha quedat un Julián Simón molt atent. El pilot de Toledo ha pujat al podi entusiasmat; no ho feia des de l'any 2012.

A més de Rins, molts altres favorits s'han quedat fora de la cursa. Alguns, com Àlex Márquez, Sam Lowes i Xavier Simeon, han caigut dues vegades abans de plegar. També ha hagut de plegar Takaaki Nakagami, que venia de "pole" i anava primer a la cinquena volta. I encara més: Miguel Oliveira, Marcel Schrotter, Ratthapark Wilairot, Simone Corsi, Xavi Vierge, Àxel Pons, Thomas Luthi i Sandro Cortese.

Entre els que han acabat, Isaac Viñales ha fet la seva millor classificació en Moto2, novè. Èdgar Pons ha estat catorzè.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut