Yves Lampaert s'ha imposat en la primera etapa del Tour, davant de Van Aert i Pogacar (Reuters)
Ciclisme

Yves Lampaert guanya l'etapa pròleg del Tour i Enric Mas comença punxant

Tadej Pogacar, el millor dels favorits en l'estrena a Copenhaguen

Redacció Esport3Actualitzat

El ciclista belga Yves Lampaert, un especialista en les contrarellotges, és el primer mallot groc del Tour 2022. En una etapa passada per aigua, el corredor de Quick-Step Floors ha completat els 13,2 km amb inici i final a Copenhaguen amb només 15 minuts i 17 segons. El també belga Wout Van Aert ha quedat segon, a 5'' de Lampaert, i Tadej Pogacar ha estat tercer, firmant el millor temps (15'24'') entre els favorits a la general.

Corredors com Vingegaard (15'32''), Roglic (15'33''), Yates (15'40'') o Thomas (15'42'') han aconseguit salvar la jornada i mantenir-se a pocs segons de l'eslovè.

Enric Mas perd gairebé un minut

Una de les decepcions de la jornada ha estat l'actuació del mallorquí Enric Mas. El ciclista d'Artà, aspirant al podi de París, ha perdut 56 segons respecte a Lampaert i 51'' respecte a Pogacar, una diferència considerable en un pròleg de poc més de 13 quilòmetres.

El vilanoví Marc Soler, company de Pogacar al Team Emirates, ha estat l'últim a sortir i ha firmat un temps de 16'45'', a 1 minut i 28 de segons de Lampaert.

 

ARXIVAT A:
Tour de França
Anar al contingut