Yoshiro Mori, responsable del comitè organitzador de Tòquio 2020 (EFE/EPA/KAZUHIRO NOGI / POOL)
Jocs Olímpics

Yoshiro Mori: "Seguirem endavant amb els Jocs de Tòquio sigui quina sigui l'evolució del coronavirus"

El responsable del comitè organitzador de Tòquio 2020, Yoshiro Mori, i el primer ministre japonès, Yoshihide Suga, insisteixen en la celebració de la cita olímpica tot i l'extensió de l'estat d'emergència fins al març per la pandèmia

Redacció Esport3Actualitzat

El primer ministre japonès, Yoshihide Suga, ha afirmat aquest dimarts que el Japó segueix "centrat a continuar els seus esforços per organitzar uns Jocs Olímpics de manera segura", després de decidir l'extensió fins al març de l'estat emergència sanitària per la pandèmia.

Suga ha fet aquestes declaracions durant una roda de premsa convocada per anunciar la prolongació d'aquesta mesura extraordinària, que està en vigor des del gener a Tòquio i altres regions més poblades del país i durarà fins al dia 7 de març a causa la pressió sobre el sistema sanitari, tot i la reducció de contagis.

Després de ser preguntat sobre l'afectació de l'estat d'emergència en la presència d'espectadors a les competicions olímpiques o a l'arribada de visitants estrangers al Japó per a l'esdeveniment, Suga ha assenyalat que aquestes qüestions encara s'han de decidir i dependran de l'evolució de la pandèmia.

"Estudiarem la situació dins i fora del Japó", ha assenyalat el primer ministre nipó, que també ha explicat que l'emergència sanitària podria aixecar-se abans del 7 de març si milloren les dades de contagis i d'hospitalització de pacients greus.

El responsable del comitè organitzador de Tòquio 2020, Yoshiro Mori, s'ha manifestat en la mateixa línia durant una reunió avui entre els responsables de Tòquio 2020 i membres del partit governant.

"Seguirem endavant amb els Jocs sigui quina sigui l'evolució del coronavirus", ha confirmat Mori.

La cerimònia d'inauguració dels Jocs Olímpics de Tòquio està prevista per al 23 de juliol a la capital nipona.

ARXIVAT A:
Jocs Olímpics
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut