Atletisme

Yihuniligne Adane i Meseret Dekebo guanyen la marató de Barcelona amb nous rècords

A la marató també s'ha organitzat una cursa de 10 quilòmetres solidària amb els afectats per la guerra d'Ucraïna

Ruth Gumbau VelascoActualitzat

Yihuniligne Adane ha guanyat la marató de Barcelona i ho ha fet amb rècord de la competició amb un temps de 2h05'53". L'etíop era un dels favorits però no s'ha endut la cursa fins als últims metres, en què ha aconseguit posar-se davant de Mike Boit, que finalment ha estat quart. El kenià, que debutava a Barcelona, és el darrer guanyador de la mitja de Granollers i s'havia posat al davant de la cursa en el quilòmetre 30.

El podi masculí, íntegrament etíop, el completen Gebru Redahgne, amb cinc segons darrere d'Adane, i Kebede Wami, amb un temps de 2h06'03".

Yihuniligne Adane, Gebru Redahgne i Kebede Wami, pujats al podi masculí
Els etíops Adane, Redahgne i Wami han format el podi masculí (Albert Canalejo / Ajuntament de Barcelona)

D'altra banda, Samuel Kosgei, guanyador a l'anterior edició de la marató de Barcelona, només ha pogut ser dotzè, tres minuts darrere del guanyador i amb una marca molt superior a la del 2021, quan va fer rècord de la prova amb 2h06'03", un rècord que avui ha superat Adane.


Rècord també en fèmines

La guanyadora femenina també ha estat una atleta etíop i també ha establert un nou rècord a la marató. Meseret Dekebo ha establert la nova plusmarca en 2h23'09".

Ayantu Kumela, amb un crono de 2h25'00", i Zenebu Fikadu, amb onze segons més, acompanyen Dekebo a un podi format per tres atletes etíops, igual que el masculí.

Meseret Dekebo,Ayantu Kumela i Zenebu Fikadu, en el podi femení
Meseret Dekebo ha estat acompanyada al podi per Ayantu Kumela i Zenebu Fikadu (Albert Canalejo / Ajuntament de Barcelona)


La cursa de 10K, solidària

També s'ha corregut una cursa de 10 quilòmetres, solidària amb les víctimes de la guerra d'Ucraïna. En aquesta competició els podis han estat els següents:

Prova Masculina:

Adrián Guirado Ferrer

Rubén Crespo Romera

Sergi Reurer Olives


Prova Femenina:

Txell Jarque Pujals

Elisa Melilli

Anna Beltran Cabecerans

Enguany hi ha hagut 8.000 inscrits a la marató de Barcelona.

Moltíssima gent preparada per començar la cursa
La Marató ha tornat a ser multitudinària (EFE)
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut