Thevenard s'imposa a l'UTMB
Muntanya

Xavier Thevenard s'imposa a l'Ultra Trail del Mont Blanc i el català Jordi Gamito queda tercer

Aquesta ha estat una cursa marcada per l'eliminació del gran favorit, el ceretà Kilian Jornet, per una picada d'abella

Actualitzat

El francès Xavier Thevenard s'ha imposat a l'Ultra Trail del Mont Blanc. El romanès Robert Hajnal ha arribat segon, i el català Jordi Gamito, tercer. La d'enguany ha estat una cursa marcada per l'abandonament del gran favorit, Kilian Jornet. 

Jordi Gamito ha donat la campanada. Aquest paleta de professió, de Platja d'Aro, ha acabat tercer en un podi molt meritori, sobretot per a algú que demà passat haurà de tornar a pujar a l'embastida per poder-se guanyar la vida. Gamito, desè classificat el 2017, ha completat el quadre d'honor d'aquesta UTMB, que ha encapçalat,  Xavier Thevenard. El francès acumula ja 3 victòries a Chamonix; les mateixes que Kilian Jornet i François d'Heane.

En la categoria de dones ha brillat l'italiana Francesca Canepa, i també Uxue Fraile. L'atleta de Sant Sebastià ha acabat segona.

L'abandonament de Kilian

I és que el gran favorit a guanyar la prova, Kilian Jornet, ha hagut d'abandonar l'Ultra Trail del Mont Blanc perquè es marejava. Ell mateix explicava als metges que no es trobava bé, en un avituallament a Courmayeur. Segons un missatge en el seu mur de Facebook, l'ultrafondista explicava que hores abans de la prova li havia picat una abella i haviat tingut una forta reacció al·lèrgica. Això, combinat amb la medicació, sembla que ha acabat afectant Kilian Jornet, que ha hagut d'abandonar.

En els primers quilòmetres de cursa res feia pensar en complicacions: Kilian transitava amb els primers i semblava com si estigués escrivint el mateix guió de tantes i tantes victòries del seu palmarès. Amb la foscor de la nit, però, Kilian s'ha començat a trobar malament: mal de panxa, vòmits, marejos...

Quan arriba a l'avitualent de Courmayeur, en l'equador de la cursa, el ceretà és segon, amb el líder a tocar. Però Kilian posa el seu equip en alerta. Marxa de Courmeyeur amb 90 quilòmetres al davant i, sobretot, la incògnita de si el que ha pres a l'avituallament farà desaparèixer el seu malestar. 10 quilòmetres després ja ha vist clar que aquest any no passaria sota l'arc d'arribada de Chamonix.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut