Bàsquet

Xavier Pascual, elegit millor entrenador de la temporada en l'Eurolliga

El tècnic del Regal Barça, Xavi Pascual, ha estat distingit amb el guardó Alexander Gomelskiy, que premia el millor entrenador de la temporada en l'Eurolliga, competició que va conquistar el seu equip la primavera passada a París. Amb 37 anys, Pascual s'ha convertit en l'entrenador més jove a conquistar el preat guardó. El tècnic ha estat l'encarregat de dirigir la gran temporada del Barça, que ha conquistat tots els títols en joc amb excepció de la Lliga ACB, després de caure a la final contra el Caja Laboral.

Actualitzat
En la votació, Pascual ha superat Dusko Vujosevic (Partizan Belgrad), tercer en la present edició de l'Eurolliga, i Tomas Pacesa, entrenador de l'Asseco Prokom Gdynia, que va portar el seu equip fins als quarts de final de la competició.

El premi Alexander Gomelskiy, denominat així en memòria del millor entrenador rus de la història, va ser creat el 2005 i en la primera edició el va conquistar Pini Gershon (Maccabi Elit Tel Aviv). Posteriorment l'han rebut Ettore Messina (CSKA Moscou, 2006 i 2008), Zeljko Obradovic (Panathinaikos, 2007) i Vujosevic, l'any passat.

Dos anys i mig després de convertir-se en l'entrenador barcelonista, Xavi Pascual ha arribat al lloc més alt. Aquesta temporada, el Barça ha conquistat el títol continental, després d'aconseguir un balanç de vint victòries i dues derrotes en l'Eurolliga.

Anar al contingut