Xavi, sobre el terreny de joc
Xavi dona instruccions als seus jugadors durant el partit a Girona (EFE)
Barça

Xavi rebutja demanar un recanvi al mercat d'hivern per Dembélé i repassa les alternatives

El tècnic blaugrana admet que la lesió de Dembélé ha estat un contratemps però assegura que té diversos jugadors que poden servir d'alternativa

Redacció Esport3Actualitzat

Tercer partit consecutiu que el Barça guanya per la mínima, per un a zero. Després de la victòria d'aquest dissabte contra el Girona, Xavi ha respost per què li costa tant atacar al seu equip:

"Crec que encara no ens atrevim del tot; no fem la passada definitiva, la que trenca línies, no enganyem el contrari. Hem de centrar. No diem que hem de tenir ADN Barça? Doncs hem de centrar. Estem satisfets per la victòria, però hem de millorar en situacions d'atac."

Tot i la crítica, Xavi ha reconegut que l'equip es troba a anys llum d'on era l'any passat: "Hem de millorar, però estem molt contents, hem de valorar d'on veníem l'any passat; és un canvi molt gran, n'estem molt satisfets, ens trobem en el camí."

En aquest sentit, a la pregunta de quin ha estat el principal canvi respecte a l'any passat, l'entrenador blaugrana ha estat contundent sobre quin ha estat: "La confiança dels jugadors, que estava per terra."

La lesió de Dembélé

Xavi s'ha referit també a la lesió de Dembélé al quàdriceps de la cuixa esquerra. El tècnic ha reconegut que ha estat un contratemps:

"En un partit com aquest volíem obrir molt el camp amb extrems i hem perdut el jugador més diferencial. La lesió esperem que sigui el més lleu possible. Jordi Alba ho ha fet molt bé a la segona part, ens ha obert el camp."

Tot i això, ha rebutjat demanar la incorporació d'un davanter al mercat d'hivern: "Tenim opcions, ja tornen Ferran Torres i Lewandowski, Dembélé esperem que es perdi pocs partits... i tenim altres jugadors. Balde, Ansu... no necessitem cap incorporació."

Pedri, essencial un altre cop

Pedri ha estat de doble celebració al partit contra el Girona. Per una banda, perquè ha disputat el partit oficial número 100 com a blaugrana; de l'altra, perquè ja tornat a marcar: 

"És diferencial en el joc. Si a més fa assistències i gol... és un dels millors del món amb 20 anys i encara ha de fer més. S'ha d'atrevir més."

Anar al contingut