barça

Xavi: "Que els internacionals del Barça tornin tard, però sans i estalvis"

El tècnic de Terrassa ha analitzat l'impacte que tindrà el Mundial a les cames i al cap dels blaugranes

Redacció Esport3Actualitzat

Xavi Hernández ha comentat l'actualitat del futbol, que passa obligatòriament pel Mundial de Qatar, durant la presentació del seu 25è campus. El tècnic de Terrassa ha analitzat l'impacte que la Copa del Món tindrà en l'estat físic dels 17 internacionals del Barça:

"Farem un seguiment exhaustiu dels 17 mundialistes. Esperem que torni al més tard possible però que tornin sans. Ens juguem els títols, que és el gran objectiu de la temporada. Quan tornin, tots a preparar el derbi de Cap d'Any. L'Espanyol té un o dos mundialistes, nosaltres 17, el rècord."

No obstant això, en el retorn dels mundialistes també hi tindrà un lloc especial la gestió de les emocions:

"Serà difícil de gestionar els jugadors que arribin amb frustracions o que no compleixin les expectatives. Els deixarem una setmana o deu dies per desconnectar. Estem pensant en com preparar la segona part de la temporada, que serà molt dura, és una temporada atípica per als entrenadors de clubs. És com una segona temporada dins del mateix curs."

Posant el focus en la seva experiència a la banqueta del Camp Nou, Xavi ha reiterat el seu balanç positiu del primer any:

"Ha estat una muntanya russa d'emocions. I més estant a casa. Cada dia ets, pràcticament, el focus dels problemes, estàs qüestionat... però també hi ha moments que es gaudeix. A la Lliga estem bé, però atents perquè ens podem deixar punts a qualsevol camp. Hem de fer el màxim de punts, el Madrid en perdrà pocs. També volem guanyar la Supercopa i l'Europa League. A la Champions no hem donat la talla. Vaig venir amb molta il·lusió, i la segueixo tenint. Les coses s'han fet bé fins ara."

Com era d'esperar, els tres partits de sanció a Lewandowski per l'expulsió a Pamplona li semblen massa:

"Creiem que és una sanció excessiva, fa ser un gest impulsiu, ell el va explicar en públic. El Robert és un exemple de conducta."

Mundial: dos favorits, liderats per excompanys

No s'ha escapat de fer la porra del Mundial. El tècnic egarenc ha exalçat el protagonisme que poden tenir dos excompanys seus:

"Veig el Brasil, capitanejat per Neymar, i l'Argentina, amb un Messi molt fort, un esglaó per sobre dels europeus i d'alguna sorpresa que pugui haver-hi. Espanya, França, Portugal, Anglaterra i Alemanya, Bèlgica, Croàcia també poden ser sorpreses relatives perquè ja són realitats. Inclús Sèrbia i Dinamarca, el futbol està molt igualat i s'ha de demostrar al camp. L'Argentina porta molts partits invictes i això dona confiança. Guanyi o no guanyi Messi, sempre seguirà sent el número 1."

Xavi, campió del món el 2010, ha demostrat creure en el projecte de Luis Enrique:

"Hi seré 5 dies, veuré l'Espanya-Alemanya, que em fa especial il·lusió. També tinc esperança amb Espanya, he tingut Luis Enrique i és el seleccionador ideal. Per personalitat, per idea... és un líder nat. S'ha de ser optimista i creure en aquell equip. Soc optimista i em fa pensar que Espanya pot arribar molt lluny. Serà protagonista dels partits, una bona combinació d'experiència, amb Busquets, Alba o Koke, i gent jove i tindrà personalitat."

ARXIVAT A:
Xavi Hernández
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut