Xavi i Messi parlen de la possibilitat de retrobar els seus camins a Barcelona
Xavi i Messi parlen de la possibilitat de retrobar els seus camins a Barcelona
Barça

Xavi afrontarà personalment amb Messi les pròximes setmanes la possibilitat del retorn de l'argentí

El tècnic de Terrassa creu que encaixaria perfectament al seu dibuix tàctic i creu que encara avui, amb compromís i actitud positiva, és un futbolista únic al món

Jordi GrauActualitzat

Els contactes per telèfon entre Xavi i Messi, des que els camins es van separar, han estat constants, per parlar de futbol i per parlar de la vida en general perquè més enllà d'una carrera carregada d'èxits els uneix una relació personal i familiar que va molt més enllà de la pilota

Després del Mundial, amb Messi campió del món i el seu futur incert a París, els contactes s'han intensificat i gairebé al voltant d'un monotema: el retorn de Messi al Barça. Ara, Xavi només pensa en el retorn demà a la Lliga a Elx i el cara o creu en la Copa dimecres que ve contra el Reial Madrid al Camp Nou.

Quan els títols quedin definits, el tècnic, personalment, pensa afrontar, cara a cara, el retorn de l'argentí al Barcelona. Xavi sap que Messi a partir d'ara, un cop eliminat de la Champions, només tindrà partits dissabtes o diumenges, i per tant dies lliures entre setmana, que li permetran venir a Barcelona per tenir un primer contacte personal amb ell per avaluar quin és el desig real de l'argentí de tornar a Barcelona i quin és el grau real de compromís que pensa adquirir amb el projecte que lidera el tècnic de Terrassa.

Xavi és conscient que encara que totes les parts remin a favor l'encaix de l'operació sembla ara mateix una quimera per la delicada situació econòmica que travessa l'entitat blaugrana, però avui per primera vegada, el club ha reconegut contactes directes entre les parts.

Llistat de condicions i la posició on podria jugar

Xavi creu que tàcticament Messi li encaixaria perfectament a la part alta del quadrat que l'equip dibuixa al mig del camp, on habitualment juguen Pedri o Gavi. Per tant, Messi tindria un rol molt més de migcampista que no pas de davanter. A l'argentí, se li exigiran els esforços en fase defensiva que al Barça d'avui són innegociables, i abans de tornar a entrar al vestidor de Can Barça hauria de resoldre diferències amb antics companys a causa de relacions que van quedar tocades.

És públic que Messi i Ter Stegen no van acabar de la millor manera els últims dies de l'argentí a Can Barça, i ara l'alemany és, a més, un dels capitans i pesos pesants de la plantilla. La relació entre Messi i Dembélé tampoc va ser del tot fluida i Xavi no ha amagat mai que l'extrem francès és un futbolista troncal per al seu projecte.

Messi i Dembélé celebren un gol al Camp Nou

Definir el futur del cercle íntim

I per acabar caldria definir quin és el futur del cercle més íntim de Messi al vestidor. Dos dels capitans, Busquets i Alba, ara mateix amb futur incert a l'equip.

Amb tots aquests condicionants, Xavi és optimista perquè Messi pugui tenir una última oportunitat al Camp Nou. Un final triomfant de l'argentí. El final somiat del millor jugador de la història del club.

ARXIVAT A:
Messi
Anar al contingut