Vista aèria del barri de Wimbledon, amb l'All England Club en primer pla
L'All England Club ha adquirit també els terrenys del camp de golf de Wimbledon / EFE
Wimbledon

Wimbledon regala entrades als veïns per rebaixar la tensió per eliminar el "Middle Sunday"

Des d'aquest 2022 el primer diumenge del torneig passa a ser un dia més i Wimbledon s'iguala als altres Grand Slams amb 14 dies seguits de competició

Ruth Gumbau Velasco / AgènciesActualitzat

S'imaginen viure al costat de Wimbledon i el tràfec que deu suposar ser-hi aquests dies? Doncs milers de veïns ho pateixen cada juliol. Fins a l'any passat tenien un dia de descans per respirar i passejar o circular sense problemes. Però això ja no és així.

Aquest dia s'anomenava el "Middle Sunday", i era molt esperat perquè no hi havia partits. Aquest descans no era per als jugadors, sinó per als ciutadans perquè recuperessin el barri. Els treballadors i els tenistes, que hi anaven a entrenar-se, eren els únics que trepitjaven l'All England Club aquell dia. Només es jugaven alguns partits, aquells que havien quedat pendents del dia anterior en cas de pluja.

Els veïns de Wimbledon sempre han tingut molt poder de decisió sobre el Grand Slam. Per exemple, el toc de queda: a les 11 de la nit, tots els partits s'han d'haver acabat. Però ara s'han quedat sense el preuat "Middle Sunday".


L'organització regala entrades

Des d'aquest 2022 el primer diumenge del torneig passa a ser un dia més i Wimbledon s'iguala als altres Grand Slams. Això, evidentment, no ha agradat als veïns, que fins ara gaudien d'aquest dia de pau en què no trobaven grans multituds a les estacions de metro, autobusos i a les carreteres.

Wimbledon passa a tenir 14 dies de competició, com la resta de Grand Slams (Reuters)

Per pal·liar les queixes dels ciutadans de Wimbledon, l'organització els ha repartit entrades gratuïtes per a aquest diumenge, en què es disputen els primers partits de la ronda de vuitens de final. També ha convidat els refugiats ucraïnesos dels barris propers de Merton i Wandsworth i els treballadors sanitaris de la zona.

Tot plegat, per intentar aturar una revolució agreujada pel fet que l'All England Club ha adquirit els terrenys del club de golf de Wimbledon Park per poder tenir més pistes disponibles.

Anar al contingut