Un dels monoplaces de Williams del 2020 en una de les sessions de tests oficials de pretemporada
Fórmula 1

Williams es planteja posar a la venda l'equip de Fórmula 1

Un dels equips amb més història de la categoria reina de l'automobilisme està passant per serioses dificultats econòmiques

Francesc RosésActualitzat

Els socis majoritaris de Williams intentaran vendre el seu equip de Fórmula 1 com a conseqüència de la crisi econòmica que està passant, agreujada per la situació internacional generada del problema sanitari de la Covid-19.

Els responsables de Williams, amb Frank i la seva filla Claire, actual directora de la marca, al capdavant, intentaran buscar nous inversors en les pròximes setmanes, però no descarten vendre totes les accions si no s'ha trobat una solució que pugui redreçar la greu situació econòmica al llarg del proper estiu.

Williams és un dels equips de Fórmula 1 amb més història i resultats. Va ser una escuderia totalment puntera al final dels anys 80 i començament dels 90, quan Frank Williams i el tècnic Patrick Head tenien la major part de l'equip. Han obtingut 114 victòries i han guanyat set títols de pilots i nou de constructors. Patrick Head va vendre després les seves accions, i a finals dels anys 2000 va entrar en l'equip Toto Wolf, actual director de Mercedes en la F1. Quan Wolf va anar a Mercedes, va vendre la seva part i l'equip va començar anar de baixa en l'apartat esportiu. Va obtenir una victòria amb Pastor Maldonado en el Gran Premi d'Espanya del 2012 a Montmeló. I l'any 2015 va ser tercer en la classificació final del Mundial, però en els darrers anys, Williams ha estat l'equip més retardat en els engraellats de sortida.

Tot i les restriccions reglamentàries que hi haurà en l'F1 en els propers anys, en què el pressupost màxim dels equips per cada temporada passarà de més de 250 milions d'euros a 145, Williams no pot encarar aquesta nova fase sense l'entrada d'inversors importants.

 

Anar al contingut