Esports

Activitats per mantenir-se en forma durant el confinament

Actualitzat

Fer exercici, activar-se i trencar amb el sedenterisme és una de les recomenacions del Departament de Salut per un confinament saludable.

Els clubs, equips, gimnasos i entrenadors personals han publicat a les xarxes tot un seguit d'iniciatives que et poden ajudar en aquest propòsit.

Aquí us en fem un recull:

A l'arxiu de TV3 a la carta hi trobaràs la col·lecció sencera del programa "Posa't en forma".

A cada programa tens una classe dirigida dedicada a una part del cos (el pectoral, el coll, els bíceps) i durant un quart d'hora s'ensenyen exercicis on es treballa aquesta zona i es donen consells per poder-los fer en la vida quotidiana (pujar les escales de dues en dues per treballar els glutis, tonificar l'avantbraç amb els comandaments de la televisió i del DVD, seure correctament davant l'ordinador, etc.).

Aquí un exemple:

 

Amb el lema "Entrena a casa", la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) també vol estar a prop dels esportistes i ofereix des de la seva web vídeos, rutines, classes dirigides i consells de nutrició i salut.

A més programa sessions "live" amb el seu personal tècnic a través d'Instagram

 

La Federació Catalana de Futbol ha enviat a tots els seus federats guies d'entrenament a casa, però també disponibles per a tothom. Trobareu tota la info i les instruccions entrant a la seva pàgina web.

 

Una de les guies d'entrenament de la Federació Catalana de futbol

La Federació d'Entitats Excursionites de Catalunya (FEEC) ofereix cada dia a través d'Instagram noves tècniques relacionades amb les diferents disciplines de muntanya.

 

I per als més petits, el club d'orientació de Girona Aligots proposa aquesta activitat casolana que permet fer esport i manualitats a tota la família.

 

 

Els gimnasos, oberts virtualment

Els principals gimnasos del país han aturat la seva activitat però no virtualment.

Els tècnics del gimnasos DiR, per exempe, emeten en obert en el seu Instagrama classes de DMove, Zumba, BodyPump, Dança, Yoga, i Meditació. Les sessions també queden guardades perque es puguin veure en qualsevol altre moment.

Paral·lelament, cada dia el centre penja a YouTube un vídeo per DiR i un per YogaOne mentre duri el confinament i s'estan penjant plans d'entrenament a l'aplicació myDiR. Aquí tens un exemple:

Igualment ofereixen aquests serveis els centres Duets i Metropolitan.

Si tens un centre o una entitat esportiva i vols apar`èixer en aquest llistat, fes-nos-ho saber enviant un mail a l'adreça de correu ee.elsesports@gmail.com.

Anar al contingut